Octavian Jurma: „Urmează să repetăm tragedia din Lombardia în Romania. Vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3”

Medicul Octavian Jurma avertizează asupra evoluţiei cazurilor de COVID-19 în România. Acesta spune că urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România, precizând că săptămâna viitoare vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3.

28 sept. 2021, 08:59
Octavian Jurma: „Urmează să repetăm tragedia din Lombardia în Romania. Vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3”
Octavian Jurma: "Urmează să repetăm tragedia din Lombardia în Romania. Vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3"

Octavian Jurma a lansat un avertisment care dă fiori românilor . Acesta spune că până duminică este posibil să avem peste 12.000 de cazuri noi pe zi, precizând că în această săptămână vom depăşi toate recordurile negative ale valurilor 2 şi 3.

Octavian Jurma: Urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România

Medicul avertizează că vor veni zile grele şi spune că tragedia din Lombardia urmează să se repete în România. Acesta spune că negaţioniştii sunt parte din problemă insa treptat, pe masura ce isi impun punctul de vedere in spatiu public si politica, agresivitatea lor creste si se vor indrepta impotriva celor care sunt parte din solutie, a oamenilor responsabili, care vor fi supusi unor restrictii inutile si discriminatorii.

Citeşte şi Liber la vaccinarea cu doza a III-a începând de ASTĂZI. Iată toţi paşii pentru a te programa pe platformă

„In urma cu doar 14 zile aproape toate judetele erau in scenariu verde. Acum toate sunt in scenariu galben si in urmatoarele 7 zile majoritatea vor trece in scenariul rosu. In urmatoarele 14 zile aprope toate vor depasi 6 la mie.

De maine vom depăsi 10,000 de cazuri noi pe zi si o vom tine asa pana duminica cu un maxim posibil si la peste 12,000 . In aceasta saptamana vom depasi toate recordurile negative ale valurilor 2 si 3. Ce urmeaza? Ce vom face? Simplu, urmeaza sa repetam tragedia din Lombardia in Romania.

Daca italienii repeta acum siguranta din valul 1 in Romania, noi urmeaza sa repetam dezastrul din valul 1 in Italia. Romania va demonstra lumii ce inseamna nu doar sa ai lideri negationisti ci si o majoritate intoxicata de propaganda negationista.

Pentru mine este evident ca am devenit o majoritate negationista care se reflecta atat in guvernare cat si in parlament. Sedusi de propaganda negationista si antivaccinista, romanii au ajuns la un consens: cei vulnerabili vor plati cu viata pentru confortul celor care se cred invulnerabili. Pentru negationistii la fel ca pentru guvernanti, este imposibil de inteles ca intr-o pandemie, la fel ca intr-un razboi, cine nu este parte din solutie e parte din problema.

Negationistii sunt parte din problema insa treptat, pe masura ce isi impun punctul de vedere in spatiu public si politica, agresivitatea lor creste si se vor indrepta impotriva celor care sunt parte din solutie, a oamenilor responsabili, care vor fi supusi unor restrictii inutile si discriminatorii. Pentru negationisti este discriminare ca cineva care face ceva mai mult decat ei sa primeasca mai mult decat ei. Daca ei nu pot sa circule nimeni nu poate sa circule. Este ca si cum minoritatea orbilor ar decide ca nimeni nu mai are voie sa conduca pentru ca ei nu pot sa vada.

Pentru oamenii responsabili pana si asta ar fi acceptabil. In efortul lor disperat de a salva vieti, oamenii responsabili ar accepta sa fie solidari cu cei care nu vor sa se vaccineze si sa accepte masuri non-farmaceutice dure de restrictie a circulatiei virusului, asa cum sunt aplicate in toate tarile care au reusit sa tina pandemia sub control. Dar negationistii nici asta nu vor, ei vor sa se comporte ca si cum pandemia nu exista pentru ca, in logica negationista practicata de la varful tari pana la talpa tarii, daca negi pandemia, pandemia dispare.

Prin urmare ei vor relaxare indiferent de situatia din spitale. Daca insa intrebi un negationist de unde stie ca bola nu exista sau nu e grava, va deveni agresiv si iti va cere tie sa ii demonstrezi contrariul. Cand ii demonstrezi contrariul va deveni si mai agresiv pentru ca i-ai expus incompetenta.

Negationistii nu vor sa mai auda nici de restrictii ca solutie, dar nici de avantaje pentru cei care sunt parte din solutie. Ei vor sa ne scufundam solidari in abisul COVID-19. Iar un guvern negationist le da dreptate si prin urmare ne vom scufunda solidari indiferent daca ne-am vaccinat sau nu, indiferent daca ne-am declarat sau nu boala, indiferent daca ne testam sau nu.

Romania devine incet si sigur raiul repetentilor si incompetentilor, care trebuie doar sa nege valoarea educatiei, a stiintei si in cele din urma a ratiunii.
Urmeaza zile foarte grele. La nivel individual tot ce putem face este sa ne protejam in primul rand cu ajutorul mastiilor FFP2 si apoi intrand intr-un scenariu rosu personal sau de familie pana cand incidenta va cobori din nou sub 1 la mie (decembrie?).”, a scris medicul pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Beatrice Mahler, despre documentul care ar putea lăsa spitalele fără medici: „Nu am putea face faţă. Ne-am bloca cu totul”