Octavian Morariu, PRIMA DECLARAŢIE după DEMISIA-ŞOC din fruntea COSR

Octavian Morariu a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, demisia de la conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Morariu a declarat că activităţile avute în cadrul CIO şi la Asociaţia Europeană de Rugby nu-i mai permit să fie atent "sută la sută la ce se întâmplă la COSR".

15 apr. 2014, 11:29
Octavian Morariu, PRIMA DECLARAŢIE după DEMISIA-ŞOC din fruntea COSR

„Sunt zece ani de când conduc acest for şi cred că în această perioadă am fost un preşedinte dedicat. Consider că evoluţia COSR a fost vizibilă în toţi aceşti ani, în care am încercat cu încăpăţânare să apăr valorile olimpismului. Având în vedere însă şi celelalte activităţi ale mele din cadrul CIO şi Asociaţiei Europene de Rugby, precum şi celelalte, constat o supraîncărcare a activităţilor mele. Nu sunt ahtiat după funcţii şi din respect pentru cei din jur şi pentru familia mea, am hotărât să mă retrag din funcţia de preşedinte al COSR. Decizia nu a fost uşoară, a fost una de moralitate şi normalitate, în acelaşi timp. Toate activităţile mele nu-mi mai permit să fiu atent sută la sută la ce se întâmplă la COSR. Aici trebuie să fie cineva care să se ocupe zi de zi de această activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsă de moralitate şi deontologie ca să continui”, a declarat Octavian Morariu.

Octavian Morariu A DEMISIONAT de la COSR

Octavian Morariu rămâne în funcţie, conform statutului COSR, până la data următoarei şedinţe a Adunării Generale, care va avea loc pe 29 mai. În cadrul acestei adunări, vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al COSR.

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului, care a avut loc marţi.

Octavian Morariu a fost ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la 15 noiembrie 2004, înlocuindu-l pe Ion Ţiriac. Fostul rugbist a fost reales în această funcţie la 27 noiembrie 2008 şi în 28 februarie 2013.

Tot în 2013, el a fost desemnat preşedinte al Asociaţiei Europene de Rugby.

Morariu a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013. La 1 aprilie, el a fost ales în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale CIO.


loading...