Oferte imbatabile la IKEA pe final de an, popularul retailer de mobilă scade semnificativ preţurile

Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele IKEA din România, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori în 2022.

30 nov. 2022, 20:38
Oferte imbatabile la IKEA pe final de an, popularul retailer de mobilă scade semnificativ preţurile
Ikea retrage mai multe produse

Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, pregătește reduceri suplimentare de preț, pe măsură ce unele cheltuieli de transport, în principal maritim, se reduc, iar lanțurile de aprovizionare se stabilizează, o inversare față de majorările de preț operate anul trecut pentru a contracara inflația în creștere.

„Suntem optimiști să continuăm să ne concentrăm pe scăderea prețurilor acolo unde putem”, a transmis Tolga Oncu, șeful departamentului de retail al Ingka, proprietarul Ikea, conform Reuters.

Recent, Ikea a decis să lanseze un fond social cu o valoare de 10 milioane de euro și de asemenea să ofere angajaților reduceri mai mari de prețuri la achizițiile din magazine, în ideea a-și ajuta salariații să facă față creșterii costului vieții.

FOTO! E una dintre cele mai bogate tinere din România, cu o avere colosală de zeci de milioane de euro! A făcut singură shopping la IKEA

Ingka Group, care deține cea mai mare parte a magazinelor Ikea, inclusiv cele din Europa, principala piață a grupului, a precizat că fondul social îi va sprijini pe angajații care se confruntă cu cele mai mari dificultăți financiare pe parcursul anului fiscal care se va încheia în luna august 2023.

De asemenea, firma care are aproximativ 170.000 de angajați în 31 de țări a informat că va dubla reducerile de prețuri, până la 30%, oferite salariaților la cumpărarea de alimente de la restaurantele din cadrul magazinelor Ikea, precum și pentru mai mult de 2.000 de produse care permit realizarea de economii la energie precum becuri.

„Criza costului vieții afectează în mod serios foarte mulți oameni. Vrem să fim în măsură să ne sprijinim angajații în această perioadă”, a informat retailerul.

Companiile din întreaga Europă au început să implementeze măsuri pentru a-și ajuta angajații să facă față costurilor la alimente și energie pe parcursul iernii.

Grupul suedez Ingka este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care dețin și operează Ikea în baza unor acorduri de franciză cu Inter Ikea Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: Ikea Retail, Ingka Investments și Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză Ikea, operând 378 de magazine Ikea în 30 de țări.

Care a fost cel mai vândut produs în 2022 la IKEA

IKEA România a înregistrat cu o creștere de 2,5% a vânzărilor totale în anul fiscal 2022, respectiv de peste 13% pentru comerțul online, comparativ cu anul precedent. Mai mult, IKEA a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier și 34,2% accesorii, cifra de afaceri ajungând la peste 1 miliard de lei. În acest moment, la unele dintre acestea retailerul anunță reduceri chiar și de 20%.

IKEA face angajări. Oportunităţi de angajare pentru refugiaţii din Ucraina. Când încep recrutările

Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele din România, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori.

Anul fiscal 2022 a înregistrat o creștere și în ceea ce privește comenzile online, compania înregistrând un total de peste 400.000 de comenzi.

Cel mai popular produs a fost purificatorul de aer FORNUFTIG, cu peste 2.400 de piese vândute în total, în timp ce categoria de mobilă favorită a fost HEMNES, cu peste 12.700 de piese vândute.

„An de an, menținem pe piața din România o creștere solidă, indiferent de provocările cu care ne-am confruntat atât noi, cât și întregul sector privat.”, a declarat Violeta Neniță, Marketing Manager, IKEA România.