OFICIAL. De ce au respins magistraţii ELIBERAREA lui Cristi Borcea. Motivul este HALUCINANT

Magistraţii Tribunalului Ilfov au expus, în motivarea deciziei de respingere a liberării lui Cristian Borcea, elementele care i-au făcut să nu-i permită fostului acţionar dinamovist să iasă din puşcărie.

24 nov. 2017, 09:39
OFICIAL. De ce au respins magistraţii ELIBERAREA lui Cristi Borcea. Motivul este HALUCINANT

Magistraţii susţin că cei şapte copii ai lui Cristi Borcea nu reprezintă un criteriu pentru a fi pus în libertate, ci din contră, un tertip invocat cu uşurinţă pentru a putea scăpa de răspunderea faptelor comise.

„Privitor la situaţia familială a deţinutului (7 copii în întreţinere din care 6 minori), instanţa constată că aceasta nu se circumscrie niciunui criteriu de analizat la aprecierea oportunităţii acordării liberării condiţionate unui condamnat. Chiar şi aşa, aceasta ar trebui privită ca o cauză de agravare a situaţiei sale deoarece condamnatul, la data comiterii faptelor, a acţionat cu extrem de mare uşurinţă, nesocotind posibilitatea de a fi sancţionat pentru faptele reprobabile pe care le comite şi acceptând totuşi producerea rezultatului vătămător, fără a-şi lua în considerare câtuşi de puţin familia. Acum, din poziţia delicată în care se află, se constată că foloseşte această situaţie în mod invers, ca un tertip, invocând-o pentru a putea scăpa cât mai uşor de răspunderea penală. Acest aspect este, în opinia instanţei un indicator privind profilul moral al deţinutului”, se arată în motivarea instanţei.

Cristi Borcea rămâne DUPĂ GRATII. Fostul acţionar de la Dinamo a plâns în faţa magistraţilor: „Regret faptele. Vreau să merg la copii!”

Avocaţii fostului acţionar al FC Dinamo au spus că acesta îşi doreşte „cu toată fiinţa lui” să plece din închisoare. „Dar mai ales îşi doreşte să fie alături de copiii săi, pentru că i-a spus o dată că s-a învăţat şi i-a fost greu în închisoare, dar niciodată nu o să se despartă de gândul că a făcut foarte mult rău celor din jurul său, copiilor care au trebuit să vină la închisoare şi să stea cu el de vorbă printre gratii”, mai arată documentul.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au mai subliniat faptul că, dacă premisa unei liberări condiţionate se bazează pe ideea că deţinuţii trebuie redaţi societăţii mai devreme, deoarece s-a atins scopul pedepsei, tot astfel în cazul în care îndreptarea condamnatului nu este una reală privarea de libertate trebuie să continue.