Anunţ oficial: Papa Francisc vine în România. A acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis

Publicat: Vineri, 15 Mai 2015 16:04 // Actualizat: Vineri, 15 Mai 2015 18:54 // Sursa: romaniatv.net

Papa Francisc a acceptat invitaţia Preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a vizita România, potrivit România TV. Iohannis a fost primit, vineri, de Papa Francisc la Vatican, în cadrul unei vizite oficiale la Sfântul Scaun.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că Suveranul Pontif a acceptat cu plăcere invitaţia lui Klaus Iohannis de a vizita România şi că data vizitei va fi stabilită pe canale diplomatice.

"În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părţi a fost exprimată satisfacţia deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relaţii în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului şi a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate", se arată în comunicatul administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur.

Este prima vizită la acest nivel pentru România.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că i-a adresat o invitaţie Papei Francisc de a vizita România.

"Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Preafericitul Daniel, despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine sută la sută acest demers", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, pe Aeroportul Otopeni, înainte de plecarea în vizita oficială la Sfântul Scaun.

Iohannis a explicat că "dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realizat o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne".

După întrevederea avută cu Papa Francisc, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care a vorbit despre contribuţia sa.

"L-am întâlnit astăzi pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, figura luminoasă a lumii moderne. I-am adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România, invitație pe care Suveranul Pontif a acceptat-o cu plăcere.

L-am asigurat totodată de respectul și admirația românilor pentru generozitatea și contribuția sa la o lume mai bună și mai tolerantă", a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 nov 02:01
Răspunde | Votează email 0 email
MosNae
Papa nu poate veni in Romania doar la invitatia presedintelui, doar daca ar accepta sa vina ca sef de stat, al Vaticanului, ceeace Papa nu va face. Papa trebuie sa primeasca invitatia Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, deoarece este mare pontif, este un sef religios. In conditiile in care la noi sunt fel de fel de turburatori religiosi, anti ortodoxi, satanisti gata de demonstratii si urlete indecente, nu cred ca Patriarhul va face invitatia, avand in vedere o posibila primire, care sa ne faca de poveste. La noi, tineretul a luat-o razna, nu mai vorbim de revenirea in forta a celor cu scoala de partid PCR, anti crestini si atei, basca satanistii si deviatii sexual.
15 mai 22:06
...a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook. Source Article from http://www.romaniatv.net/oficial-papa-francisc-vine-in-romania_220588.htmlAnunţ oficial: Papa Francisc vine în România. A acceptat invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis Sursa:...
15 mai 19:08
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
E FOARTE IMPORTANT CA VINE PAPA FRANCISC IN ROMANIA. E RAIUL PE PAMANT PENTRU PREOTI-SCUTITI DE IMPOZITE, AU MAGAZINE CU OBIECTE RELIGIOASE, UNII S-AU APUCAT DE CANTAT, SA-SI VANDA CARTILE SI CD-URILE, SI-AU AJUTAT SI COPIII SI SOTIILE SI RUDELE SA FACA ACELEASI LUCRURI, IAR OILE AMARATE, FARA PASTOR PROPRIU-ZIS NU AU PARTE DE ASTFEL DE "CIOLANE" SI TREBUIE SA CREADA CA DUMNEZEU E BUN DESI S-A PUS MONOPOL SI PE INTRATUL IN BISERICA. MIE MI S-A ARUNCAT LA GUNOI UN ACATIST PE CARE L-AM DAT FARA BANI, SI VAD CA NU-I DERANJEAZA MAI -MARII CU INTREBARI .
15 mai 18:45
...sa la o lume mai bună și mai tolerantă”, a scris preşedintele pe pagina sa de Facebook. Sursa: www.romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H