Reacţia Ministerului rus de Externe la referendumurile din sud-estul Ucrainei

Kremlinul a făcut prima declaraţie oficială după ce aşa numitele autorităţi de la Lugansk şi Doneţk s-au adresat Federaţiei Ruse să ia în considerare alipirea acestor două regiuni la Rusia.

13 mai 2014, 12:12
Reacţia Ministerului rus de Externe la referendumurile din sud-estul Ucrainei

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse cere Ucrainei să discute despre organizarea statală a ţării şi drepturile regiunilor până la alegerile de pe 25 mai.

„Referendumurile din Lugansk şi Doneţk trebuie să fie interpretate ca un semnal clar pentru Kiev asupra crizei acute din cadrul guvernării”, se notează pe site-ul Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse.

Publika.md aminteşte că deputaţii din Duma de Stat a Federaţiei Ruse au recunoscut rezultatele referendumului din Doneţk şi Lugansk. Deputaţii consideră că soluţionarea conflictului din Ucraina ar fi posibilă prin discuţii în care s-ar implica toate formaţiunile politice.

Totodată, Comunitatea internaţională nu recunoaşte referendumul ilegal din regiunile Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, organizat de separatiştii proruşi. Uniunea Europeană a adoptat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Ministrul de Externe de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, efectuează astăzi o vizită în statul vecin pentru a găsi o soluţie diplomatică.

Referendumul din Ucraina: Rusia anunţă că „respectă” expresia voinţei ucrainenilor din est