Oficial SUA: Este nevoie de noi politici de apărare pentru a face faţă războiului hibrid practicat de Rusia

Publicat: Sâmbătă, 09 August 2014 15:37 // Actualizat: Sâmbătă, 09 August 2014 15:37 // Sursa: romaniatv.net

Robert G. Bell, reprezentantul Secretarului Apărării SUA în Europa şi consilier al Misiunii SUA la NATO, a declarat la Bruxelles că una dintre ţintele majore ale Alianţei este dezvoltarea de noi politici de apărare care să facă faţă noului tip de război hibrid, practicat de Rusia în Ucraina, potrivit gândul.info.

Reprezentantul Secretarului Apărării SUA în Europa şi consilierul Misiunii SUA la NATO, Robert G. Bell, a explicat ţintele majore ale Alianţei la summitul din Ţara Galilor, de pe 4-5 septembrie.

Una dintre aceste ţinte este ajungerea la un consens privind dezvoltarea de noi politici de apărare care să facă faţă noului tip de război hibrid, practicat de Rusia în Ucraina, potrivit gândul.info.

Robert G. Bell a explicat importanţa măsurilor de reasigurare a ţărilor celor mai îngrijorate de ameninţarea Rusiei – ca Polonia şi România. Rolul acestor măsuri este descurajarea Rusiei, care ştie astfel că dacă trece graniţa într-unul din aceste state, se ciocneşte de trupele NATO.

Bell a explicat că nu contează dimensiunea forţelor, ci faptul că Rusia ştie că dacă intră în conflict cu aceste trupe, declanşează conflictul cu întreg NATO.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criza ucraina NATO război Ucraina Robert G. Bell tensiuni Ucraina
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
09 aug 15:59
...consilier al Misiunii SUA la NATO, a declarat la Bruxelles că una dintre ţintele majore ale Alianţei este dezvoltarea de …read more ...
09 aug 15:45
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H