Ofiţer de la Serviciul arme al Poliţiei Cluj, reţinut pentru trafic de influenţă

Un comisar şef de la Serviciul arme, explozivi al Poliţiei Judeţene Cluj fost reţinut, joi, de DNA Cluj, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 5.000 de euro unei persoane cercetate de Poliţie pentru a interveni la anchetatori astfel încât să se renunţe la acuzaţii.

17 ian. 2013, 13:41
Ofiţer de la Serviciul arme al Poliţiei Cluj, reţinut pentru trafic de influenţă

Mihai Curt, ofiţer de la Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase, a fost audiat, joi, de procurorii DNA Cluj, timp de mai multe ore, fiind cercetat pentru trafic de influenţă.

Conform unor surse judiciare, ofiţerul ar fi pretins unei persoane cercetate de Poliţie mai multe sume de bani, totalizând 5.000 de euro, susţinând că va interveni pe lângă poliţişti şi procurori pentru a se renunţa la acuzaţiile împotriva acesteia, scrie Mediafax.

În urma audierilor, procurorii au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele ofiţerului, urmând ca vineri acesta să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naționale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală faţă de Mihai Ştefan Curt Iosif, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul de comisar şef în cadrul IPJ Cluj – Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

„În cursul anului 2011, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ștefan, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Cluj, a lăsat să creadă o persoană – denunţător în cauză – că are influență pe lângă organele de urmărire penală (procurori și ofițeri de poliție) și funcționari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj și că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceștia în vederea restituirii, către denunțător, a unui autoturism de teren și, ulterior, pentru omologarea și înmatricularea acestuia. În acest scop, ofițerul de poliție Curt-Iosip Mihai-Ștefan i-a cerut denunțătorului suma totală de 5.000 euro și 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunțător în perioada 2011-2012”, arată DNA.

Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat și fusese ridicat de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal.

Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt-Iosip Mihai-Ștefan i-a restituit denunțătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro.

Inculpatului Curt – Iosip Mihai-Ștefan i s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 17 ianuarie 2013, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul angajaților din cadrul DIPI Bucureşti.