Ofițer de poliție de la Corpul de control al MAI, reținut pentru luare de mită

Un ofițer de poliție de la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore. Ofiţerul MAI este acuzat că ar fi primit mită 15.000 de lei de la o persoană căreia i-a promis, în schimb, că o va ajuta să își rezolve problemele judiciare.

04 aug. 2022, 12:33
Ofițer de poliție de la Corpul de control al MAI, reținut pentru luare de mită

Procurorii din cadrul DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui ASANACHE – DAMIAN DANIEL CIPRIAN, ofițer de poliție în cadrul Corpului de control al Ministerului Afacerilor Interne, acuzat pentru trafic de influență.

Procurorii DNA susţin că „în calitate de ofițer de poliție angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsându-o să creadă că, prin influența pe care o are asupra unor ofițeri de poliție, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane”.

Ofiţerul MAI a fost prin în flagrant miercuri, 3 august 2022, când a primit de la persoana respectivă suma de 15.000 lei, pentru scopul menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cursul zilei de joi, ofiţerul MAI va fi prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.