Ofiţer SRI, MORT în accident pe DN2A

Un ofiţer SRI a murit, sâmbătă dimineaţă, într-un accident rutier produs pe DN 2 A între la ieşirea din Constanţa spre localitatea Ovidiu, informează România TV.

03 aug. 2013, 07:56

Accidentul a avut loc la ieşirea din Constanţa spre Ovidiu. Ofiţerul SRI a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit o maşină care circula regulamentar. În urma impactului, autoturismul ofiţerului SRI s-a rotit de mai multe ori pe şosea, iar cealaltă maşină s-a răsturnat.

Şoferul vinovat şi-a pierdut viaţa, iar alte două persoane au fost rănite. Cei doi răniţi au fost preluaţi de două ambulanţe şi transportaţi la Spitalul Judeţean Constanţa.

Pe şosea nu au fost găsite urme de frânare. Poliţiştii iau în calcul două variante: şoferul vinovat fie a adormit la volan, fie a pierdut controlul din cauza unei probleme medicale.

„Este o zonă de drum naţional prevăzut cu două benzi pe sens şi pe alocuri prevăzut cu parapet pe axul drumului. Din nefericire, în zona unde s-a produs accidentul nu era un astfel de parapet, s-a întrerupt la circa 100 de metri de la accident. Având în vedere că autoturismul a pătruns pe sensul opus de mers, nu excludem o posibilă cauză medicală având în vedere că bărbatul avea 40 de ani. Nu am identificat urme de frânare. Un sens de circulaţie a fost afectat de cele două autoturisme. Zona aceea e o zonă de drum drept”, a declarat, la România TV, Ciprian Sobaru, şeful Poliţiei Rutiere Constanţa.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate circumstanţele în care s-a produs acest accident.