Ofiţeri din IPJ Gorj, cercetaţi penal pentru delapidare de peste 50.000 de euro

Situație explozivă în poliția gorjeană, după ce la una din asociațiile profesionale ale polițiștilor, care-și are sediul chiar în Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, au fost descoperite mai multe deconturi fictive. Reprezentanții poliției au confirmat că există un dosar penal în acest sens, în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de delapidare, iar surse judiciare afirmă că vizați sunt trezorierul asociației, comisari din poliție și personal de la Serviciul Financiar al IPJ.

06 nov. 2017, 10:05
Ofiţeri din IPJ Gorj, cercetaţi penal pentru delapidare de peste 50.000 de euro

Activitatea IPA Gorj, adică „Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română, Regiunea Gorj”, este atent verificată, în aceste zile de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, după ce noua conducere a asociație a sesizat faptul că din visteria asociației lipsesc peste 50.000 de euro, scrie gorj-domino.ro.

Suma ar fi fost sifonată, constant, pe parcursul ultimilor ani, prin intermediul unor deconturi fictive, însă, deocamdată, nu se știe cu exactitate în buzunarele cui au ajuns banii.

Conducerea IPA Gorj a fost preluată, în urmă cu câteva luni, de comisar șef de poliție Petre Vrăjitoru, împuternicit șef Serviciu Cazier Judiciar și Evidență Operativă, care a fost ales președinte. Asociația a fost condusă, până în februarie, anul trecut, de Ionuț Crăc, fost șef Serviciu Criminalistic, care s-a pensionat, iar de atunci, IPA Gorj a fost condusă de vicepreședintele Alin Constantin Lăzăroiu, comisar de poliție, șeful Serviciu Resurse Umane din IPJ.

Vizat în ancheta procurorilor este, printre alții, fostul trezorier al IPA Gorj, comisarul șef Emilian Cocolea, specialist I, în cadrul Serviciului Financiar-Contabilitate al IPJ. Potrivit unor surse, Cocolea și-a înaintat, săptămâna trecută, un raport în vederea pensionării.

Scandalul penal de la IPA a băgat aproape jumătate din personalul Serviciului Financiar –Contabilitate al IPJ Gorj în concediu medical, mai exact cei care făceau parte din comisia de cenzori a asociației.

La momentul alegerilor, însă, când noua conducere a preluat prerogativele, fostul președinte al IPA, Ionuț Crăc, a prezentat un raport, în care activitatea asociației era zugrăvită în roz. Mai mult, pentru anul trecut, contabilul IPA a întocmit bilanțul contabil care a fost aprobat, printr-un proces verbal, de consiliul director al asociației. La fel de important este și raportul cenzorilor IPA Gorj pe anul 2016, în care cenzorii asociației trebuiau să precizeze faptul că au verificat activitatea financiară a ONG-ului și dacă au remarcat sau nu probleme de felul celor care au fost semnalate acum procurorilor.

Reprezentanții poliției gorjene confirmă ancheta de la IPA și au precizat că „S-a întocmit dosar penal privind o faptă de delapidare, fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu”.

Citeşte şi Poliţişti reţinuţi după ce au luat mită de la hoţii de lemne