Oktoberfest, două săptămâni cu valuri de bere şi munţi de cârnaţi. Vezi cât costă participarea

Românii nu se dau în vânt cu marea petrecerea a nemţilor Oktoberfest. Puţinele firme de turism care propun pachete turistice cu ocazia acestui eveniment trimit anual câteva zeci de turişti în Germania. Un pachet turistic pentru Oktoberfest, Germania, sare de 500 de euro.

21 sept. 2012, 09:06
Oktoberfest, două săptămâni cu valuri de bere şi munţi de cârnaţi. Vezi cât costă participarea

Oktoberfest înseamnă valuri de bere şi munţi de Würstchen (cârnaţi) şi alte specialităţi culinare nemţeşti. Sărbătoarea durează aproximativ două săptămâni, timp în care corturile construite special sunt pline ochi de mii de oameni din toată lumea.

Tour-operatorii înregistrează cerere mai mare de la an la an pentru Oktoberfest.

„Faţă de anul trecut vânzările la pachetele turistice pentru Oktoberfest sunt mai mari cu aproximativ 30%. Chiar dacă creşterea este mare, numărul de turişti care cumpără Oktoberfest rămâne unul mic, câteva zeci de turişti”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Sorin Vizireanu, reprezentant globetravel.ro.

Un pachet turistic la Globetravel costă 568 de euro şi cuprinde 3 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele, transport cu avionul şi un tur de oraş, respectiv Munchen.

De ce nu se bat românii pe Oktoberfest

Un posibil motiv al lipsei românilor faţă de marea petrecere a Germaniei, Oktoberfest, desfăşurată în perioada 21 septembrie – 7 octombrie, poate fi lipsa banilor.

„Turiştii români nu se dau în vânt cu sărbătoarea Nemţilor Oktoberfest. Anul acesta vom trimite la Oktoberfest câteva zeci de turişti. Probabil nu mai sunt bani, mai ales că lumea de abia s-a întors din concedii”, a spus Iulian Vrânceanu, reprezentant travels-boutique.ro pentru ROMÂNIATV.NET.

Un pachet turistic pentru Oktoberfest, cu plecare în data de 21 septembrie, cu trei nopţi de cazare, transport cu avionul şi cazare cu mic dejun într-un hotel de 4 stele costă 575 de euro de persoană. Pentru preţul plătit turiştii mai beneficiază de o vizită la fabrica BMW, de un tur al oraşului de destinaţie, Munchen, însoţitor de grup, precum şi o consumaţie minimă într-un cort Oktoberfest.

„Turistul are rezervat loc în cort, plus 2-3 beri şi un aperitiv”, a precizat Iulian Vrânceanu.

Oktoberfest cu plecare în octombrie

Turoperatorii propun mai multe date de plecare, întrucât festivalul Oktoberfest se întinde până pe 7 octombrie. Frima edelweiss-travel.ro propune celor care vor să guste din berea nemţească şi din specialităţile culinare nemţeşti pachete turistice cu 3 nopţi de cazare în perioada 2-5 octombrie. Turiştii vor merge la Oktoberfest tot în Munchen, vor fi cazaţi la un hotel de 3 stele, vor avea mic dejun, inclus în preţ. Preţul unui sejur este de 540 de euro de persoană.

„În preţul plătit de turist intră şi rezervarea unui loc la o masă de 10-12 persoane, într-unul din celebrele Wiesn, adică într-o berărie la cort. De asemenea, turistul mai primeşte şi un voucher în valoare de 50 de euro, bani ce pot fi folosiţi pentru bere şi mâncare în Wiesn”, informează edelweiss-travel.ro.

Cum faci rezervare la Wiesn

Cei care ajung în Munchen în timpul festivalului fără a face rezervare din timp pentru un loc într-unul din corturile amenajate or să aibă probleme în găsirea unui scaun. „Rezervările se fac cu mult timp înainte, rezervările se pot face prin fax, pe net, întrucât toate firmele mari de bere au corturi amenajate pentru sărbătoare. Cine nu face poate merge din cort în cort, în funcţie de berea preferată, până găseşte loc. Un loc la o masă de şase persoane costă în jur de 40-50 de euro. În perioada festivalului la mai toate corturile pot fi văzute dimineaţa cozi de oameni”, a precizat Sorin Vizireanu.

Bere nemţească, muzică bavareză

Pe lângă bunătăţile nemţeşti, în toate „berările temporare”, clienţii beneficiază de muzică specifică zonei, live. De asemenea, în centrul oraşului se organizează multe concerte pe parcursul festivalului. Pentru părinţii care merg la berărie cu copii, organizatorii organizează spaţii amenajate special pentru cei mici.

Cei mai mulţi asociază oraşul Munchen cu Oktoberfest, moment de petrecere continuă timp de două săptămâni, însă aici pot descoperi o interesantă şi bogată viaţă culturală, muzee deosebite, o multitudine arhitecturală, dar şi un punct important pentru explorarea Alpilor Bavarezi.

Cât se bea la un Oktoberfest

Cea de-a 179-a ediţie a Oktoberfest va începe sâmbătă în Munchen. Anul trecut, sărbătoarea de 16 zile a atras 6,9 milioane de vizitatori, aproape de recordul de 7,1 milioane stabilit în 1985, la aniversarea a 175 de ani de la prima ediţie. În pofida popularităţii Oktoberfest, cel mai mare festival la nivel global, marea majoritate a participanţilor sunt germani. Turiştii străini reprezintă doar 20% din numărul total de vizitatori.

Consumul de anul trecut a ajuns la 7,5 milioane litri de bere, un nou maxim istoric, iar perspectivele vânzărilor din acest an sunt „strălucitoare”, notează UniCredit într-o analiză despre tradiţia bavareză care datează din anul 1810.