Olaf Scholz, declaraţie războinică împotriva lui Vladimir Putin: „Tactica pământului pârjolit nu va ajuta Rusia să câştige”

Cancelarul german Olaf Scholz a condamnat joi atacurile ruseşti cu dronă asupra ţintelor civile din Ucraina şi a spus că "astfel de tactici ale pământului pârjolit nu vor ajuta Rusia să câştige războiul".

20 oct. 2022, 14:06
Olaf Scholz, declaraţie războinică împotriva lui Vladimir Putin: „Tactica pământului pârjolit nu va ajuta Rusia să câştige”

Într-un discurs susţinut în parlamentul german înaintea unui Consiliu European la Bruxelles, Olaf Scholz a declarat că astfel de decizii ale preşedintelui rus Vladimir Putin „nu vor face decât să întărească hotărârea şi dorinţa Ucrainei şi ale partenerilor săi de a persevera”.

„Până la urmă, teroarea exercitată de Rusia prin bombardamente şi rachete este un act de disperare, la fel ca mobilizarea de bărbaţi ruşi pentru război”, a spus Scholz. „El vrea să răspândească frică, să divizeze şi să intimideze. Ne speculează slăbiciunea, dar se înşală – nu suntem slabi„, a atras atenţia cancelarul german. „Toate minciunile şi toată propaganda, discuţia despre ‘operaţiuni speciale’ şi victorii rapide, toate acestea sunt doar o faţadă, ca o potemkinadă„, a mai declarat el, citat de Reuters.

Citeşte şi Reportaj tulburător făcut de The New York Times în cel mai mare oraş al Europei. „Unde au dispărut toţi bărbaţii din Moscova?”

Scholz a afirmat de asemenea că reconstrucţia Ucrainei după război va fi „o sarcină pentru o generaţie în care întreaga comunitate civilizată de state trebuie să îşi unească forţele”.

El a mai dat asigurări că „nevoile financiare” ale Ucrainei până la finalul anului sunt acoperite. „Vestea bună este că nevoile financiare ale Kievului până la finalul anului sunt practic acoperite, iar Uniunea Europeană şi G7 joacă un rol decisiv„, a afirmat liderul german.

Scholz a spus în acelaşi timp că Germania s-a eliberat de dependenţa de gazul rusesc, dar lucrează la reducerea preţurilor la energie, inclusiv prin asigurarea unor noi contracte de livrare de gaz de la alte ţări.

Citeşte şi La Kiev au început întreruperile lungi de curent. Oamenii sunt sfătuiţi să renunţe la frigidere şi maşini de spălat