Olaf Scholz sare în ajutorul lui Zelenski: „Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările din UE!”

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat joi că Germania a oferit cel mai ajutor Ucrainei, țară distrusă aproape complet de bombardamentele rușilor.

09 feb. 2023, 15:40
Olaf Scholz sare în ajutorul lui Zelenski: „Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările din UE!”

Prezent la summitul de la Bruxelles, Olaf Scholz a făcut se laudă că dintre toate țările din Uniunea Europeană, Germania oferă Ucrainei „cel mai mare sprijin financiar şi umanitar, dar şi cel mai concret sprijin în privinţa livrărilor de arme”.

La reuniunea liderilor din UE de la Bruxelles a participat și preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a fost invitat să susţină un discurs în Parlamentul European.

Citiți și: Cel mai dur discurs al lui Volodimir Zelenski, susținut la Bruxelles. A atacat Rusia și Iranul: „Regimuri dictatoriale!”

Reuniunea este o ocazie „de a transmite încă un semnal de unitate, de solidaritate, şi de a arăta că ne vom continua sprijinul pentru Ucraina pentru a-şi apăra independenţa şi integritatea atât timp cât este nevoie”, a declarat Scholz, conform agerpres.ro

De asemenea, Olaf Scholz a criticat competiţia publică între unele ţări pentru livrarea cât mai multor arme Ucrainei și a spus că această situaţie este dăunătoare pentru unitatea aliaţilor.

„Menţinem şi întărim această coeziune pregătind mai întâi deciziile în mod confidenţial şi comunicându-le abia după aceea”, a declarat el în Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal.

El a menţionat cooperarea sa cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, la furnizarea de tancuri pentru Ucraina.

Recent, Berlinul a aprobat livrarea a 178 de tancuri de luptă Leopard 1 în Ucraina, conform Reuters. Totodată, Germania a anunțat săptămâna trecută că va trimite 14 tancuri de luptă principale Leopard 2 din stocurile Bundeswehr în Ucraina.

Citiți și: Zelenski continuă să forteze mâna UE: cere mai multe arme şi aderarea rapidă a Ucrainei la Uniunea Europeană