Olanda face o grevă cum nu a mai făcut de 13 ani. Oamenii nu vor să-şi piardă locurile de muncă

Angajații portului Rotterdam, cel mai mare port din Europa, au început joi după-amiază o grevă de 24 de ore, o premieră în ultimii 13 ani, pentru a cere garanții că niciun loc de muncă nu va dispărea în urma unui proces de automatizare a instalațiilor, au anunțat media olandeze.

07 ian. 2016, 19:00
Olanda face o grevă cum nu a mai făcut de 13 ani. Oamenii nu vor să-şi piardă locurile de muncă

‘Sindicatele solicită garantarea faptului că nu vor exista pierderi forțate de locuri de muncă ca urmare a punerii în practică a noilor terminale cu grad ridicat de automatizare’, se menționează într-un comunicat semnat de Federația Sindicatelor Olandeze (FNV) și Federația Națională a Sindicatelor Creștine din Olanda (CNV).

Potrivit acestora, circa 800 din cele 3.600 de locuri de muncă din portul Rotterdam sunt amenințate.

Potrivit dutchnews.nl, conducerea portului Rotterdam a anunțat că nu va acționa în instanță sindicatele FNV și CNV în efortul de a opri greva, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Vrei să pleci la muncă în străinătate? Spania, Anglia, Germania şi Republica Cehă caută muncitori

Greva este un drept și mai degrabă încercăm să găsim o soluție’ decât să ne adresăm justiției, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității portuare Rotterdam.

Cel mai mare proiect maritim din Olanda în ultimele decenii, ‘Maasvlakte 2’ vizează dublarea capacității de transbordare în portul Rotterdam.