Olanda renunţă de miercuri la restricţii, în ciuda a 65.000 de infecţii noi, în fiecare zi. Se redeschid restaurantele, teatrele şi muzeele

Restaurantele, teatrele, muzeele şi cinematografele din Olanda îşi vor redeschide porţile de miercuri în pofida unui val masiv de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului, a anunţat prim-ministrul Mark Rutte.

26 ian. 2022, 09:50
Olanda renunţă de miercuri la restricţii, în ciuda a 65.000 de infecţii noi, în fiecare zi. Se redeschid restaurantele, teatrele şi muzeele

Cafenelele şi restaurantele, precum şi spaţiile care găzduiesc evenimente culturale din Olanda vor putea fi deschise până la ora 22:00, respectând restricţii precum obligativitatea purtării măştii şi prezentarea dovezii vaccinării.

Spectatorii vor primi din nou permisiunea de a asista la evenimente sportive precum meciurile de fotbal.

Măsura închiderii magazinelor a fost anulată în urmă cu mai bine de o săptămână la finalul unui lockdown strict impus pe 18 decembrie.

Presiunea asupra guvernului de a renunţa la restricţii a fost uriaşă.

Citeşte şi Olanda intră în cel mai dur lockdown din acest an, chiar înainte de Crăciun. Guvernul anunță închiderea școlilor, tuturor restaurantelor şi magazinelor neesenţiale UPDATE

Au existat proteste ale antreprenorilor şi ale sectorului cultural, primarii oraşelor făcând de asemenea apel la ridicarea restricţiilor având în vedere că restaurantele din ţările vecine Germania şi Belgia sunt deschise.

Numărul cazurilor noi de infectare continuă să crească rapid. Până luni, 65.000 de infectări suplimentare au fost înregistrate într-un interval de 24 de ore în Ţările de Jos.

Citeşte şi Italia a extins starea de urgenţă pentru Covid-19 până la 31 martie. Restricţii de Sărbători şi în Olanda Șeful OMS confirmă cel mai NEGRU SCENARIU despre Omicron

E posibil ca infectările să fie mai numeroase, însă sistemele informatice ale autorităţilor sanitare nu pot procesa numărul ridicat al testelor cu rezultat pozitiv pentru depistarea COVID-19.

Rata de incidenţă în ultimele şapte zile este de aproape 2.000 de noi infectări la 100.000 de locuitori.