OLANDA vs CHILE, duel fără miză între Europa şi America. LIVE VIDEO CM 2014

OLANDA-CHILE. Echipele Olandei şi Chile sunt deja calificate în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), dar meciul din ultima etapă a Grupei B, programat luni, la Sao Paulo (19,00, ora României), are o mare importanţă, pentru că învinsa va întâlni în următorul joc formaţia Braziliei, probabila câştigătoare a Grupei A.

22 iun. 2014, 10:42
OLANDA vs CHILE, duel fără miză între Europa şi America. LIVE VIDEO CM 2014

OLANDA-CHILE.  Chilienii au eliminat campioana en titre Spania, prin victoria cu 2-0 de miercuri, sud-americanii venind în competiţie cu al doilea atac din zona lor de calificare, 29 de goluri în 16 partide, după Argentina, câştigătoarea grupei preliminare. De partea cealaltă, Olanda, care şi-a demonstrat eficacitatea şi în preliminarii (8-1 scor general cu România), a marcat de opt ori în două partide la turneul din Brazilia.

Echipa ”Oranje” va fi lipsită de căpitanul şi golgheterul său Robin van Persie, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Van Persie are trei goluri marcate în Brazilia, la fel ca şi coechipierul său Arjen Robben.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit o singură dată, la JO din 1928, iar meciul s-a încheiat nedecis, 2-2, olandezii fiind declaraţi învingători prin tragere la sorţi.

Locul lui van Persie va fi luat de Jeremain Lens, atacantul lui Dinamo Kiev marcând cinci goluri în 9 jocuri din preliminarii.

Fundaşul Bruno Martins Indio, care a fost spitalizat după ce a suferit o contuzie în meciul cu Australia, a revenit vineri la antrenamente şi va putea intra din primul minut în echipa Olandei, care are şi varianta egalului pentru a termina pe prima poziţie.

Principala preocupare a chilienilor este forma fizică a mijlocaşilor Charles Aranguiz şi Arturo Vidal. Aranguiz, autor al unui gol împotriva Spaniei, a fost înlocuit în minutul 64, iar Vidal, care a fost operat la genunchi luna trecută, a fost schimbat spre final. Ambii jucători au câte un cartonaş galben, iar un nou avertisment îi va face să rateze meciul din optimi.

Cel mai bun rezultat al chilienilor la Cupa Mondială a fost în 1962, pe teren propriu, când au terminat pe locul al treilea. La CM 1998 (Franţa) şi CM 2010 (Africa de Sud) chilienii au ajuns în optimi, dar au fost eliminaţi de Brazilia de fiecare dată.

Partida de pe ”Arena Corinthians” (61.606 locuri) va fi arbitrată de Bakary Gassama (Gambia).

OLANDA-CHILE. Echipele probabile:

Chile: 1. Claudio Bravo (căpitan) – 4. Mauricio Isla, 17. Gary Medel, 18. Gonzalo Jara, 2. Eugenio Mena – 20. Charles Aranguiz, 21. Marcelo
Diaz, 5. Francisco Silva, 8. Arturo Vidal – 7. Alexis Sanchez, 11. Eduardo Vargas. Selecţioner: Jorge Sampaoli.

Olanda: 1. Jasper Cillessen – 7. Daryl Janmaat, 2. Ron Vlaar, 3. Stefan de Vrij, 4. Bruno Martins Indi, 5. Daley Blind – 8. Jonathan de Guzman, 6. Nigel de Jong – 10. Wesley Sneijder – 11. Arjen Robben (căpitan), 17. Jeremain Lens. Selecţioner: Louis van Gaal.