Olena Zelenska, despre impactul războiului asupra vieţii de familie. „Fiului meu îi lipseşte tatăl!”

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a vorbit despre impactul emoțional pe care războiul l-a avut asupra familiei sale. "Poate fi un pic egoist, dar am nevoie de soțul meu, nu de o figură istorică, alături de mine", a declarat soţia lui Volodimir Zelenski.

07 sept. 2023, 12:51
Olena Zelenska, despre impactul războiului asupra vieţii de familie. „Fiului meu îi lipseşte tatăl!”
Olena Zelenska, despre impactul războiului asupra vieţii de familie. "Fiului meu îi lipseşte tatăl!"

Olena Zelenska, despre impactul războiului asupra vieţii de familie. „Poate că este puțin egoist, dar am nevoie ca soțul meu, nu o figură istorică, să fie alături de mine. Fiului meu îi este dor de tatăl său! Dar rămânem puternici, avem putere atât emoțională, cât și fizică. Și sunt sigură că ne vom descurca împreună”, a declarat prima doamnă a Ucrainei pentru BBC.

După ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022, Olena Zelenska a petrecut luni de zile ascunsă în locuri secrete împreună cu copiii ei, situaţie pe care a descris-o ca fiind „un sentiment constant de adrenalină”, dar era necesar să se calmeze și să înceapă să trăiască viața „în condițiile existente”.

Citeşte şi: Olena Zelenska, interviu de excepţie pentru revista Vogue. Pictorial tulburător cu Prima Doamnă a Ucrainei: „Mă simt izolată. Mi-aş dori să merg la cumpărături, dar e un vis irealizabil”

Anul trecut, Olena Zelenska a revenit în societate, iar de atunci a călătorit în întreaga lume pentru a se întâlni cu lideri și a ține discursuri. „Nu trăim împreună cu soțul meu, familia este separată. Avem ocazia să ne vedem, dar nu atât de des pe cât ne-am dori. Fiului meu îi este dor de tatăl său”, a spus Olena Zelenska. „Mă doare să văd că copiii mei nu plănuiesc nimic. Fiica mea are 19 ani. Ei visează să călătorească, să aibă senzații noi, emoții. Ea nu are o astfel de oportunitate. Există limitări în timp în ceea ce îți poți permite, ele există și încercăm cumva să trăim în interiorul lor”, a mai spus prima doamnă a Ucrainei.

Relația dintre Olena și Volodimir Zelenski a început în liceu, apoi cei doi au continuat să lucreze împreună într-o trupă de comedie și într-un studio de televiziune, el ca actor, iar ea ca scenarist. „Eu cred în el. Și îl susțin. Știu că are suficientă putere. Pentru orice altă persoană pe care o cunosc, cred, ar fi mult mai greu această situație. El este într-adevăr o persoană foarte puternică și rezistentă. Iar această rezistență este ceea ce avem cu toții nevoie acum”, a mai spus Olena Zelenska.

Citeşte şi: Olena Zelenska, inclusă de Time în  TOP 100 al celor mai influente persoane din lume

În ultima perioadă, Olena Zelenska s-a concentrat pe a ajuta ucrainenii să facă față impactului psihologic al războiului, iar acum pregătește un summit la Kiev care se va concentra pe sănătatea mintală şi reziliență, alături de actorul și scriitorul britanic Stephen Fry, un activist proeminent în acest domeniu. „Sper cu adevărat că pot inspira pe cineva, să pot oferi cuiva speranță sau sfaturi sau să pot demonstra cu propriul meu exemplu că trăim, muncim, mergem înainte”, a spus Olena Zelenska, care a încheiat: „Avem o speranță uriașă pentru victorie, dar nu știm când va veni. Și această așteptare lungă, acest stres constant, are un preţ!”.