Olena Zelenska: Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia „cu rachete şi teroare”

Olena Zelenska a postat şi un filmuleţ cu emoţionant cu refugiaţi ucraineni. De la startul invaziei, peste 10 milioane de ucraineni şi-au părăsit casele.

23 mai 2022, 09:13
Olena Zelenska: Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia „cu rachete şi teroare”

Olena Zelenska spune că Ucraina îi va invita pe polonezi ca să le mulţumească “pentru mai mult decât ospitalitate, pentru absenţa graniţelor”.

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a postat în social media un mesaj în care subliniază că ucrainenii care au fugit din calea războiului se vor întoarce acasă şi le mulţumeşte polonezilor pentru prietenia arătată.

Olena Zelenska a menţionat că Ucraina a avut ghinionul să aibă un vecin cum este Rusia, care îşi arată frăţia “cu rachete şi teroare”, dar şi norocul de a avea vecinul Polonia.

“’Mă voi întoarce’. Aceste cuvinte sunt rostite în mod repetat de fiecare ucrainean care a fost nevoit să plece de acasă. Mă voi întoarce la şcoala mea. La cana mea din bucătărie. La castanii mei. La rude.

Mesajul sfâşietor al unui soldat ucrainean din uzina Azovstal, înainte să se predea: „Asta-i tot. Vă mulţumesc din adăposturile Azovstalului, locul morţii şi al vieţii mele!”
Avem ghinionul de a avea un vecin care îşi arată frăţia cu rachete şi teroare. Dar avem şi marele noroc de a avea alt vecin, Polonia, care a devenit cel mai apropiat prieten al Ucrainei şi nu doar geografic. Polonia adăposteşte aproape trei milioane de ucraineni, oferindu-le nu doar găzduire temporară, ci şi servicii mericale gratuite şi educaţie.

Ne vom întoarce, pentru că nicăieri nu e mai bine decât acasă. Şi categoric îi vom invita pe polonezi ca să le mulţumim pentru mai mult decât ospitalitate, pentru absenţa reală a graniţelor. Mulţumim, prieteni”, a scris soţia lui Volodimir Zelenski.

Zelenski cere Occidentului lansatoare multiple de rachete şi susţine că Ucraina a „rupt coloana vertebrală” a armatei ruse
Olena Zelenska a postat şi un filmuleţ cu emoţionant cu refugiaţi ucraineni. De la startul invaziei, peste 10 milioane de ucraineni şi-au părăsit casele. Dintre ei, cinci milioane au fugit în alte ţări.

 


loading...
Partenerii noștri