Olguţa Vasilescu: Au fost colegi care au fost ameninţaţi că nu îşi vor mai vedea familiile

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că au fost colegi din PSD ameninţaţi că nu îşi vor mai vedea familiile. Olguţa Vasilescu a punctat că nu o interesează funcţia de şef al Guvernului.

21 iun. 2017, 19:06
Olguţa Vasilescu: Au fost colegi care au fost ameninţaţi că nu îşi vor mai vedea familiile

„Au fost colegi care au reclamat presiuni, iar alţi colegi care au fost audiaţi tocmai în aceste zile. Tutuianu, Badalau, Valcov, care a fost ieri luat cu mascatii pentru o prostie. Cred ca nici nu cunoaste persoana care a facut denuntul. Mircea Drăghici a primit un mesaj de genul ca nu o sa isi mai vada copii şi parintii”, a declarat Olguţa Vasilescu la România TV.

Pana la urma partidul a dovedit ca isi poate pune in miscare toate mecanismele de auto-aparare, a punctat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a declarat că au fost câţiva colegi de partid care nu s-au prezentat la vot. „Este cazul unui senator care a acuzat probleme de sanatate grave, am mai avut o colega de la Suceava care a gresit cand a introdus bilele in urna. Vreau sa subliniez ca parlamentarii de la minoritati au votat impartit. Am avut majortitate oricum fara ei, dar majoritatea este inca functionala in Parlament”. 

„Ne vom retrage toti demisiile pentru a putea asigura activitatea. Eu mi-am delegat atributiile catre un secretar, dar altii nu au apucat sa isi delege atributiile. Ministerul dezvoltarii a fost destructurat dupa demisia lui Shhaideh cand au fost demisi toti secretarii de stat. Demisiile noastre nu au devenit operationale pt ca Iohannis nu a dat decret, nici macar in cazul celor doua doame. Cred ca a vrut sa arunce Romania in aer. Nu s-a mai intamplat pana acum ca niciun om sa nu aiba drept de semnatura in minister. E ceva strigator la cer”, a spus Olguţa Vasilescu.

„Cred ca luni vom avea o discutie definitiva cu Iohannis si se va da mandatul pentru noul Guvern. Nu ma intereseaza postul de prim ministur. Am auzit tot felul de nume. Nu au nicio legatura cu discutiile din partid. Ce s-a prezentat pana acum sunt simple speculatii din presa”.

Olguţa Vasilescu a ţinut să precizeze că punctul de pensie majorat la 1.000 de lei este adoptat şi prins în buget.

Despre legea salarizării

„Asteptam raspuns de la Iohannis. Saptamana viitoare ar trebui sa ia o decizie si daca o trimite in Parlament  avem posibilitatea sa ne miscam foarte repede, ca ea sa se adopte pana la 1 iulie, dar nu exista niciun motiv de necosntitutionalitate. Klaus Iohannis este obligat ca saptamana viitoare sa ia o decizie. Daca o retrimite avem timp sa ne miscam. De data aceasta nu mai trebuie discutii in comisii foarte multe”.

Sper ca nu avem securisti ai taberei castigatoare. Sunt foarte multi ministri care nu au adoptat masurile. Sunt convinsa ca vor fi multe schimbari in Guvern. E o analiza care se va face in Cex. Probabil ca eu voi ramane la Munca avand in vedere ca mi-am indeplinit toate masurile. Cateva sunt neadoptate, dar in proceduri. Proiectele de lege sunt finalizate”.

„Nu a vrut nimeni sa il dea afara pe Ponta din partid. Si-a dat demisia , chiar pe fb, au fost niste probleme in timp care s-au acutizat si acum nu ne-a permis alta solutie”.