Olguţa Vasilescu, despre cazul fetei bolnave de scleroză: Legea prevede şi pierdere temporară a capacităţii de muncă

Ministerul Muncii anunţă că pensia de invaliditate a tinerei bolnave de scleroză multiplă care a încasat 230 lei după ce a publicat un volum de poezii a fost suspendată pentru o lună, precizând că femeia ar fi putut opta pentru pierderea temporară a capacităţii de muncă.

22 oct. 2017, 14:10
Olguţa Vasilescu, despre cazul fetei bolnave de scleroză: Legea prevede şi pierdere temporară a capacităţii de muncă

Ministerul susţine că vineri au fost demarate verificări, urmând ca luni să primească un raport final de la Casa de Pensii Suceava privind acest caz.

„Din primele date rezultă că doamnă încasează prestaţie pentru handicap (pe de o parte) şi pensie de invalid (pe de altă parte), aceasta din urmă ca urmare a pierderii totale a capacităţii de muncă. În acest din urmă caz, al pensiei de invaliditate, nu ai voie să obţii venituri, scrie în lege. Legea prevede şi pierdere temporară a capacităţii de muncă, situaţie în care ai voie să munceşti parţial, dar dumneaei nu se încadreaza în această categorie. Doar pentru luna în care a obţinut venituri, aşa cum ne-a sesizat ANAF, Casa de Pensii Suceava i-a suspendat pensia de invaliditate. Prestaţia pentru handicap nu este condiţionată de a munci, iar aceasta nu i-a fost afectată”, explică Ministerul Muncii.

Precizările vin după ce Laura Florescu, o tânără bolnavă de scleroză multiplă, şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că a fost înştiinţată că va rămâne fără pensia de invaliditate pentru că primit 230 lei după ce a publicat un volum de poezii.

Citeşte şi Tânără bolnavă de scleroză multiplă acuză că i se va lua pensia pentru că a primit 230 lei după ce a publicat poezii