Olguţa Vasilescu tranşează soarta prezidenţialelor: „Oricine ajunge în finală cu George Simion va câştiga. Aşa a fost şi în 2000”

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a vorbit despre alegerile care vor avea loc în acest an, cele mai importante fiind cele prezidenţiale, unde lupta pentru putere este mai strânsă ca niciodată.

06 feb. 2024, 22:50
Olguţa Vasilescu tranşează soarta prezidenţialelor: „Oricine ajunge în finală cu George Simion va câştiga. Aşa a fost şi în 2000”

Pornind de la ultimele sondaje de opinie, dintre care unele îl arată pe George Simion clasat pe locul al doilea în preferinţele românilor, după Mircea Geoană, Olguţa Vasilescu nu crede deloc în şansele de victorie ale preşedintelui AUR.

Edilul Craiovei prevede un scenariu asemănător celui din anul 2000, când în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, mulţi români au votat împotriva lui Vadim Tudor, perceput ca extremist, astfel Ion Iliescu câştigând al treilea său mandat la Cotroceni.

„Eu cred că oricine ajunge în finală cu George Simion va câștiga. Este exact ce s-a întâmplat în 2000, a spus Olguţa Vasilescu la Digi 24.

Primarul Craiovei nici măcar nu este sigură că Simion va ajunge în turul al doilea, în condiţiile în care, până acum, niciunul dintre partidele mari nu şi-a anunţat candidatul.

„Asta nu aș putea să vă spun. Mai e mult, într-un an de zile se întâmplă multe lucruri. Să vedem în primul rând care sunt candidații. Poate nici nu candidează. Poate AUR îşi pune alt candidat”, a mai spus Vasilescu.

Citeşte şi: Nou scenariu pentru comasarea alegerilor, discutat în coaliţie. Numărul scrutinelor ar putea fi înjumătăţit

Olguța Vasilescu mai spune că e de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu localele și a unui tur al prezidențialelor cu alegerile parlamentare.

„Pentru mine este egal dacă mâine sunt alegerile sau dacă sunt peste un an de zile. Dar eu nu știu de ce tot vorbim de alegeri anticipate în iunie când dintotdeauna alegerile locale au fost în timpul verii. Într-un singur an nu au fost în timpul verii, în 2020, pentru că era pandemie.

Nu-i normal să ne întoarcem la ce a fost înainte? Adică nu înțeleg de unde sunt discuțiile astea. Plus că a chema cetățenii la vot de patru ori într-un an e foarte complicat. Uitați-vă pe statistica din ultimele alegeri – câți cetățeni s-au prezentat la vot.

Gândiți-vă ce înseamnă patru cicluri de alegeri. În primul rând că este un an ratat d.p.d.v. politic pentru că nimeni nu va mai face nimic, adică toată lumea se va concentra asupra alegerilor.”, a explicat primarul Craiovei.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Sunt un candidat la candidatură. Din respect, nu strâng cu uşa pe nimeni, nu ameninţ cu demisia