Vasilescu, despre impozitul pe gospodărie: Fiscalizăm totul. Ca să vă deduceţi cheltuielile veţi cere facturi şi bonuri peste tot

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dezvăluit în premieră la  România TV că de la 1 ianuarie sunt înregistrate peste 90.000 de noi locuri de muncă.

11 apr. 2017, 15:46
Vasilescu, despre impozitul pe gospodărie: Fiscalizăm totul. Ca să vă deduceţi cheltuielile veţi cere facturi şi bonuri peste tot

Lia Olguţa Vasilescu a declarat la România TV că de la 1 ianuarie 2017 România are 92.605 noi locuri de muncă. Astfel, România are peste 6,3 milioane de salariaţi.

„Sunt angajati ai statului care castiga peste salariul presedintelui. Eu m-am imbolnavit. Toata lumea injura parlamentarii, însă parlamentarii sunt departe rau de tot. În 2010 cand a aparut legea salarizarii 284 foarte multi din administraţia locala si-au bagat sporurile in salariul de baza. Salariul de baza a crescut dupa care si-au adaugat iar sporuri. Au venit 2 amnistii fiscale pentru bugetari si au ramas cu salariile acelea, numai ca cei care s-au angajat dupa ei au avut salarii mai mici. Adica salariile normale. E inadmisibil sa lucrezi intr-o institutie si sa castigi peste 10.000 de euro. Am introdus in aceasta lege a salarizarii niste institutii care erau iesite in afara schemei de salarizare, unde salariile erau foarte mari. O sa vedeti, ca incepe scandalul cat de curand.
Consiliul Concurentei, apoi institutiile de control, toate cu salarii uriase”, a spus Olguţa Vasilescu.

Despre impozitul pe familie

Despre introducerea unui impozit pe gospodarii in locul cotei unice, anuntata de surse din Ministerului Finantelor, Lia Olguţa Vasilescu a punctat că  „este sistemul american”. Oamenii vor putea sa isi deduca cheltuielile facute, cum ar fi, spre exemplu, cele cu meditatiile pentru copii.

„E foarte simplu. E sistemul american, daca vreti. Daca vor citi programul de guvernare vor intelege. Ca sa scoti din economia neagra toti banii posibili. De unde incasam ca sa marim salariile…pai o sa fiscalizam totul.
Daca dumneavoastra veti avea posibilitatea sa duceti copilul la scoala de balet si ati putea sa deduceti cheltuiala. O sa cereti chitanta. Veti ajunge la un moment dat sa cereti de peste tot facturi si bonuri. Va duceti copilul la mediatie şi cereti chitanta”, a explicat ministrul Muncii. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la începutul şedinţei grupurilor reunite PSD-ALDE, că proiectul legii salarizării unitare nu va mai fi depus la Parlament în cursul acestei zile, deoarece doreşte să fie consultat de toţi parlamentarii şi „să-şi mai dea lumea cu părerea”.

 
Una din prevederile intens comentate a fost înlocuirea tichetelor de masă cu indemnizaţii de hrană anuale, la nivelul a două salarii de bază minime brute, excepţie făcând personalul din apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională.
 
 
Ministerul Finanţelor a iniţiat discuţii cu mediul de afaceri în vederea introducerii impozitului progresiv şi renunţarea lacota unică de impozitare, informează HotNews. Informaţia vine să confirme declaraţiile recente ale ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi programul de guvernare al PSD, care prevede impozitarea progresivă de la 1 ianuarie 2018.