Oligarhul rus care a renunţat la cetăţenie spune că „Putin nu vrea să ocupe Ucraina, ci să o distrugă”

Leonid Nevzlin, oligarh rus în exil, a declarat într-un interviu că Vladimir Putin nu vrea să anexeze Ucraina, ci să o „distrugă.” Comentariile lui Nevzlin au fost făcute într-un interviu acordat publicației The Times of Israel.

02 aug. 2022, 10:51
Oligarhul rus care a renunţat la cetăţenie spune că „Putin nu vrea să ocupe Ucraina, ci să o distrugă”

Leonid Nevzlin, fostul vicepreședinte al companiei petroliere Iukos, care a fost destructurată de guvernul rus la începutul anilor 2000, a declarat că, la început, Putin „urmărea reînnoirea modelului sovietic și anexarea Ucrainei, Moldovei și Belarusului la Rusia”, dar acum „totul s-a schimbat”.

„Putin încearcă să distrugă Ucraina. O înțelegem din această violență insuportabilă și din natura oribilă a acestui război. El distruge orașele vorbitoare de limbă rusă, distruge ființe umane. Acesta este modul lui de a se răzbuna – împotriva Ucrainei și împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. El măcelărește ucraineni și distruge infrastructura. Oricine este implicat în lucrările de restaurare va trebui să curețe molozul și să construiască de la zero.”, a declarat Nevzlin pentru sursa citată.

Oligarhul exilat a declarat că au existat „zvonuri” potrivit cărora Putin ar fi căutat inițial să împartă averile din Ucraina, dar a precizat că, dacă „așa ar fi fost cazul, nu ar fi distrus” oțelăria Azovstal, ci „ar fi preluat-o pentru a o transmite ulterior asociaților săi”.

Citeşte şi: Zelenski sfidează Rusia după bombardamentul din Nikolaev: „Strategic, Rusia nu are nicio şansă să câştige acest război. Niciun atac rusesc nu va rămâne fără răspuns din partea armatei noastre”

„Ați văzut câmpul din Donbas care a fost semănat cu bombe și explozibili? Aceasta este viziunea lui pentru Ucraina. Războiul va continua mult timp”, a adăugat Nevzlin, care a fugit din Rusia în Israel în 2003, în timp ce mai mulți colegi de-ai săi au fost arestați de oficialii ruși, scrie Gândul.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat sâmbătă că guvernul său a ordonat evacuarea obligatorie a populaţiei din estul regiunii Doneţk, scena unor lupte crâncene cu Rusia.

Într-un discurs televizat susţinut târziu în noapte, Zelenski a mai spus că sutele de mii de persoane care se află încă în zonele de luptă din regiunea Donbas, care conţine Doneţk, precum şi regiunea vecină Luhansk, trebuie să plece, relatează Reuters.

„Cu cât mai mulţi oameni părăsesc (regiunea Doneţk) acum, cu atât mai puţini oameni va putea armata rusă să ucidă”, a spus el, adăugând că locuitorii care pleacă vor primi compensaţii.

Citeşte şi: Donald Trump nu crede într-o rezolvare prin negocieri a războiului din Ucraina: „Trebuia să renunţe la Crimeea şi la intrarea în NATO. Putin nu mai vrea acum să facă o înţelegere”


loading...
Partenerii noștri