Premiu fabulos la JO. Dacă ia aur pentru România, un sportiv va primi un cal arab, 10 kg de aur şi un Mercedes

OLIMPIADA. Fiecare sportiv român are promisă suma de 70.000 de euro în cazul în care va câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, însă există şi o excepţie notabilă.

09 aug. 2016, 07:40
Premiu fabulos la JO. Dacă ia aur pentru România, un sportiv va primi un cal arab, 10 kg de aur şi un Mercedes

OLIMPIADA. România participă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro cu cinci luptători: Alin Alexuc (98 kg, greco-romane), Ion Panait (66 kg, greco-romane), Ivan Guidea (57 kg, stilul liber), Albert Saritov (cat. 97 kg, stilul liber) și Alina Vuc (48 kg, lupte feminin).

Dintre aceştia, Albert Saritov a fost naturalizat în primăvara acestui an. Are 30 de ani, este de origine cecenă şi concurează la categoria 97 kg. Răzvan Pârcălab, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, spune că Saritov are şanse mari să urce pe podium la Rio. El a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor povestea fabuloasă a sportivului, oferind şi amănunte picante.

Citeşte şi OLIMPIADA. Robert Glinţă, locul 8 în finala la 100 m spate: Îmi plâng de milă când mă uit cum se refac americanii

Băiatul e cecen şi ar fi trebuit să concureze pentru Rusia la Rio, numai că antrenorul lotului rus, Dzhambulat Tedeev, are şi el preferinţele şi simpatiile lui. Oricum, la ruşi, la nivelul ăsta, valorile sunt foarte apropiate. Saritov şi-a dat seama că n-o să fie selecţionat în lotul de lupte al Rusiei pentru Rio şi a acceptat să concureze pentru România. N-a fost însă uşor să-l convingem. Am ajuns cu Guidea până la preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadârov, care a intervenit personal pe lângă Saritov.

Citeşte şi OLIMPIADĂ. Programul de marţi al sportivilor români, la Olimpiadă. Ce şanse avem la medalii

Kadârov i-a explicat că indiferent pentru ce ţară concurează, o medalie la Rio va reprezenta un extraordinar câştig de imagine pentru ţara respectivă, România în cazul nostru, pentru el ca sportiv şi, nu în ultimul rând, pentru Cecenia, ţara sa de baştină. Şi Kadyrov i-a făcut şi o promisiune lui Saritov. Asta o ştiu de la băiat şi de la Guidea. I-a promis că dacă ia titlul olimpic îi dă un Mercedes S-Klasse, un cal arab şi 10 kilograme de aur!„, a spus Răzvan Pârcălab.