Olimpicii români au cucerit PATRU MEDALII la Olimpiada Internaţională de Informatică

Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru medalii, o medalie de aur, două de argint şi o medalie de bronz, la XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică.

01 aug. 2015, 11:45
Olimpicii români au cucerit PATRU MEDALII la Olimpiada Internaţională de Informatică

Lotul olimpic al României, cu cele patru medalii obţinute la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, a reeditat astfel succesul de anul trecut, iar cu un palmares de 95 de medalii, dintre care 28 de aur, 42 de argint şi 25 de bronz, păstrează poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei

Multiplu laureat la concursurile naţionale şi internaţionale, Rareş Darius Buhai, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, a cucerit a patra medalie de aur la această competiţie.

„În clasamentul individual din toate timpurile s-a întâmplat ceea ce am visat cu toţii inainte de această olimpiadă: Rareş Darius Buhai a obţinut a patra medalie de aur şi a trecut pe pozitia a doua în reputatul Hall of Fame al Olimpiadei Internaţionale de Informatică”, a declarat profesorul Adrian Panaete de la Colegiul Naţional „August Treboniu Laurian” din Botoşani.

Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandru Velea (clasa a XII-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca), laureat cu argint şi la ediţia precedentă, şi de Marius Valentin Hărşan (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Medalia de bronz a intrat în posesia lui Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică s-a desfăşurat la Almaty (Kazahstan), în perioada 26 iulie – 1 august, şi a reunit 324 de competitori din 84 de ţări.