Oltean: Parlamentarii PDL au conchis că avem un preşedinte statutar ales VIDEO

Deputatul Ioan Oltean a declarat, la finele întâlnirii pe care parlamentarii PDL au avut-o cu preşedintele partidului, Vasile Blaga, că aleşii democrat-liberali au ajuns la concluzia că Blaga a fost ales statutar şi că este un preşedinte legitim al partidului.

25 mart. 2013, 18:22
Oltean: Parlamentarii PDL au conchis că avem un preşedinte statutar ales VIDEO

Întâlnirea a fost convocată de către Vasile Blaga la sediul central al partidului, sub motivul revenirii la practică mai veche a PDL. Potrivit lui Oltean, s-au analizat situaţia partidului în acest moment şi priorităţile legislative ale grupurilor. „S-a ajuns la concluzia că bătălia politică a încetat. Asta înseamnă că partidul are un preşedinte ales statutar, că grupurile parlamentare trebuie să se concentreze pe construirea unei opoziţii puternice la USL”, a declarat Oltean.

Acesta a afirmat că nu a existat niciun parlamentar care să-i conteste lui Blaga calitatea de preşedinte ales legitim la Convenţia Naţională. „Nu mai suntem în faza unor discuţii legate de alegerea preşedintelui. Toţi parlamentarii prezenţi au conchis că suntem în prezenţa unui preşedinte statutar ales (…) Inclusiv Florin Popescu (unul dintre susţinătorii Elenei Udrea – n.red.) a fost prezent şi nu a făcut niciun comentariu la această concluzie”, a mai spus Ioan Oltean.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a afirmat, luni, că nu poate să negocieze funcţii în conducerea partidului cu tabăra Elenei Udrea, urmând ca viitoarea conducere să fie aleasă statutar. Pe de altă parte, Blaga nu crede că Udrea va pleca din partid, după cum nu va pleca nici Emil Boc.

Vasile Blaga a anunţat că a invitat-o telefonic pe Elena Udrea să aibă o discuţie la sediul partidului în cursul serii de luni, însă a precizat că nu a primit o confirmare din partea fostei sale contracandidate.

„Văd că s-au făcut trimiteri vis-à-vis de negocieri. Eu nu am ce să negociez. Până la urmă, ce să negociem? Există o deosebire între mine şi domnia sa, pe care am spus-o şi la Convenţia Naţională: eu sunt doar preşedintele partidului, nu sunt proprietarul lui. Nu am ce funcţii negocia, nici altceva”, a spus Blaga.

El a arătat că partidul va aplica, în mandatul său principiul 3 D: dezbatere, decizie, disciplină.

Întrebat dacă asta înseamnă că unii pedelişti riscă să fie sancţionaţi de partid, Blaga a răspuns: „E acelaşi risc ca şi pentru Vasile Blaga: cine nu respectă decizia partidului, aşa e viaţa”. În ce priveşte posibilitatea unele persoane să plece din partid, Blaga s-a arătat încrezător că fluxul celor plecaţi nu va fi foarte mare. „Îmi pare rău de fiecare coleg care pleacă, dar o să vedeţi câţi oameni or să vină în PDL. Sunt milioane de oameni care reprezintă dreapta românească, care îşi câştigă pâinea cinstit, sunt oameni care plătesc impozite la stat. Pe aceştia îi vrem să vină la noi”, a afirmat liderul democrat-liberalilor.

Cât o priveşte pe Udrea, Blaga a spus că nu crede că va pleca din partid. La fel de încrezător s-a arătat preşedintele PDL referitor şi la Emil Boc. „Am vorbit aseară, am avut o discuţie foarte serioasă şi aplicată şi pot să vă confirm că nu m-am înşelat niciodată: Emil Boc iubeşte Partidul Democrat-Liberal”, a conchis Vasile Blaga.