REPLICI PNL-PDL. Ioan Oltean: Partidul Democrat Liberal nu este de vânzare. PNL a făcut o mare greşeală

PNL a făcut o mare greşeală când a adoptat la Congres o rezoluţie prin care fixa ca imuabilă denumirea Partidului Naţional Liberal, a declarat, pentru Radio France International, vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean. El precizează că trebuie găsită o soluţie de comun acord privind numele partidului ce va rezulta în urma fuziunii. Oltean consideră că problema numelui ar trebui să fie ultima.

01 iul. 2014, 07:49
REPLICI PNL-PDL. Ioan Oltean: Partidul Democrat Liberal nu este de vânzare. PNL a făcut o mare greşeală

Ioan Oltean a admis că problema numelui viitorului partid de dreapta rezultat din fuziunea PNL-PDL este una destul de spinoasă. „Nu va fi uşor, cu atât mai mult cu cât în opinia mea, PNL-ul a făcut o mare greşeală atunci când la Congresul extraordinar a adoptat o rezoluţie prin care fixa ca imuabilă denumirea Partidului Naţional Liberal, ceea ce la prima vedere ar părea că este o chestiune asupra căreia nu se negociază. Noi credem că totul se negociază şi totul este negociabil”, răspunde Ioan Oltean.

DISPUTA PNL-PDL. Blaga: Numele noului partid, ultimul lucru de limpezit. Nu am dat niciun mandat

În opinia sa, „avem în faţă două partide relativ echilibrate şi relativ asemănătoare prin prisma atractivităţii electorale de la alegerile europarlamentare, avem două partide care se poziţionează pe eşichierul de centru-dreapta şi dreapta politicii româneşti şi avem două partide care sunt mânate, cel puţin la prima vedere, dacă vreţi, să nu mă duc în profunzime, de dorinţa lor comună de a realiza o forţă politică care nu să fie o contrapondere la PSD, ci să fie o speranţă pentru poporul român pentru perioada care urmează. Eu cred că stă în puterea liderilor PDL şi ai PNL de a depăşi orice fel de situaţie conflictuală care s-ar putea ivi pe parcursul negocierilor”.

CONGRES PNL. Amendamentul lui Quintus, adoptat de Comisia de statut: DENUMIREA PNL, valoare imuabilă

Ioan Oltean a exclus posibilitatea ca PDL să fie absorbit în cadrul PNL. „Aş vrea să fie un lucru foarte clar: Partidul Democrat Liberal nu este un partid de vânzare, nu este un partid care se poate contopi într-un alt partid. Este un partid apropiat ca dimensiune de Partidul Naţional Liberal. Deci nu putem vorbi de o fuziune prin absorbţie nici din punct de vedere juridic, nici din punct de vedere politic. Vom găsi de comun acord, prin dialog, prin negociere, o formulă care să fie acceptată de ambele părţi”.