Olteanul împuşcat în cap de un francez a murit. Tânărul avea doar 22 de ani

Sfârşit tragic pentru tânărul din Craiova împuşcat în cap de un francez. După o suferinţă de 3 luni, victima s-a stins din viaţă, pe patul de spital. În urma sa, a lăsat un copil şi o soţie însărcinată.

16 iul. 2017, 16:16
Olteanul împuşcat în cap de un francez a murit. Tânărul avea doar 22 de ani

Ioniţă Ulis Ghiusi, tânărul de 22 de ani împuşcat în cap în luna aprilie, de un cetăţean francez, a murit, după cum transmite România TV. Acesta a fost împuşcat de Samuel David Parra, un şofer de autobuz în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Paris.

Francezul era îndrăgostit de o doljeancă din Bârca, aceasta practicând prostituţia la Paris. Anchetatorii au reținut că, în cursul anului 2016, francezul a cunoscut-o pe Doina, o tânără domiciliată în comuna Bârca și care practica prostituția la Paris. Parra a venit acasă la Doina de mai multe ori, iar ultima dată a intrat în țară pe 6 aprilie, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac. A ajuns la Bârca în cursul serii, la volanul unui Peugeot.

Procurorii doljeni au mai aflat că, acasă la Doina, francezul l-a întâlnit pe Ioniţă Ulis Ghiusi, de 22 de ani, dar și pe un anume Daniel, acesta din urmă recomandându-se a fi soţul Doinei. Mai departe, între cele patru persoane au avut loc discuții în legătură cu banii pe care Doina îi câștiga la Paris. „Între inculpat şi martori a avut loc o discuţie referitoare la activitatea de escortă pe care martora o practica la Paris, martorii reproşându-i inculpatului faptul că nu îi dădea acesteia toţi banii pe care îi câştiga din practicarea prostituţiei“, au reținut procurorii doljeni. Ulterior, francezul a completat două file cec, în valoare de 20.000 de euro fiecare, „aceste sume reprezentând partea ce i se cuvenea martorei ca urmare a activităţii prestate“, au mai explicat anchetatorii.

Pe 6 aprilie seara, Samuel David Parra a mers la Craiova însoțit de patru persoane, printre care se numără Doina, Daniel și Ioniţă Ulis Ghiusi. Cei cinci au rămas în Bănie până în jurul orei 23.00, când s-au urcat în mașina francezului și au pornit către Bârca. Au ajuns numai până în localitatea Gura Văii, unde francezul a încercat să-i împuște pe bărbații care îl însoțeau.

Pe raza localității Gura Văii, inculpatul a oprit autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului şi le-a spus însoţitorilor săi că doreşte să-şi facă necesităţile fiziologice. Potrivit declaraţiei inculpatului, în momentul în care a coborât din autoturism, acesta şi-a pus discret pistolul la centură.

În timp ce se întorceau la autoturism, martorul Daniel A., fiind lângă portiera din dreapta faţă, pregătindu-se să urce în maşină, inculpatul Parra Samuel David a îndreptat pistolul spre partea vătămată Ioniţă Ulis Ghiusi, care se deplasa în faţa sa şi a tras un foc în direcţia acestuia, împuşcându-l în zona occipitală. Inculpatul a încercat să mai tragă un foc şi în direcţia martorului Daniel A., însă, potrivit declaraţiei sale, pistolul s-a blocat“, au stabilit procurorii doljeni.

După ce a tras, francezul a fugit și s-a ascuns în vegetația de pe marginea drumului, unde a și fost găsit mai târziu de polițiști. Tânărul împușcat a fost urcat în mașina francezului și dus la Spitalul de Urgență Craiova, iar apoi a fost transferat în stare gravă la Spitalul de Urgență „Bagdasar-Arseni“ din București, unde a murit după mai bine de trei luni de suferinţă.