Oltenii, primii la vot. Un pensionar din Gorj s-a dus cu noaptea în cap la secţia de votare

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Oltenii, harnici la vot. Încă de la ora 6.00, oamenii s-au adunat în faţa secţiilor de vot. Un bătrân din Gorj a stat o oră pe scaun în faţa secţiei pentru a ajunge primul la urne.

25 mai 2014, 08:21
Oltenii, primii la vot. Un pensionar din Gorj s-a dus cu noaptea în cap la secţia de votare

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Un pensionar din Gorj s-a trezit cu noaptea în cap pentru a ajunge la secţia de votare.

Potrivit numărătorii partidelor, până la ora 10.00, şi-au exprimat opţiunea de vot, pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European, 4% din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale, transmite România TV.

Votarea a început la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00.

Un număr de 572 de candidaţi din partea a 15 formaţiuni politice şi opt candidaţi independenţi concurează pentru a câştiga, în urma scrutinului, un mandat de eurodeputat.

Formaţiunile politice care au propus liste de candidaţi pentru alegerile europarlamentare 2014 sunt, în ordinea în care figurează pe buletinele de vot: PDL, PMP, UDMR, Alianţa electorală PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, PNŢCD şi PPDD.

Ultimii pe buletinele de vot, care cuprind pe fiecare pagină câte patru patrulatere cu listele de candidaţi, sunt înscrişi candidaţii independenţi, în ordine, începând cu poziţia 16, Georgiana-Corina Ungureanu, Constantin-Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Iulian Capsali Pericle, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăeanu.

Pentru alegerile de duminică au fost organizate 18.532 secţii de votare în ţară şi 190 de secţii în străinătate pentru alegătorii români aflaţi în străinătate. Potrivit celei mai recente informări, făcută de AEP pe 16 mai, numărul de alegători înscrişi în listele electorale permanente este de 18.226.995. Această cifră va fi actualizată cu o zi înainte de euroalegeri.