Omagiu pentru victimele atentatului de la Paris: Parlamentul European a coborât drapelele în bernă

Parlamentul European (PE) le-a adus joi un omagiu victimelor atentatului împotriva publicației satirice Charlie Hebdo, păstrând un moment de reculegere, care va fi urmat de alte evenimente ale instituțiilor europene, inclusiv coborârea drapelului în bernă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

08 ian. 2015, 12:14
Omagiu pentru victimele atentatului de la Paris: Parlamentul European a coborât drapelele în bernă

Circa o sută de parlamentari și angajați au participat la acest moment de omagiere, în Agora Simone Veil, din fața sediului din Bruxelles al Parlamentului European, „pentru a-și exprima solidaritatea cu cetățenii francezi, autoritățile și victimele atacului sângeros”, potrivit președintelui PE, Martin Schulz.

Sloganul ”Je suis Charlie” ilumina de asemenea fațada clădirii PE.

În fața sediului Comisiei Europene, 28 de drapele ale Uniunii Europene, albastre cu 12 steluțe galbene, erau coborâte în bernă. Un moment de reculegere a fost ținut la ora 12.00 (11.00 GMT) în toate clădirile Comisiei Europene și în sala de presă.

Personalul Consiliului European a ținut, de asemenea, un moment de reculegere la apelul președintelui său, Donald Tusk.

Reuniți la Riga, pentru lansarea președinției letone a UE, comisarii europeni, împreună cu președintele lor, Jean-Claude Juncker, au păstrat un minut de tăcere înainte o reuniune de lucru cu guvernul leton.