Omar Hayssam încearcă să scape de ÎNCHISOARE prin aceeaşi METODĂ pe care a folosit-o şi în 2006

Unul din avocaţii care îl apără în instanţă pe Omar Hayssam a declarat marţi că sirianul are probleme de sănătate, dar că nu primeşte tratament în penitenciar. Apărătorul a depus la penitenciar o cerere prin care solicită ca teroristul să fie consultat de un medic.

03 oct. 2013, 08:05
Omar Hayssam încearcă să scape de ÎNCHISOARE prin aceeaşi METODĂ pe care a folosit-o şi în 2006

Avocatul Buneci a afirmat, la Tribunalul Bucureşti, în timpul desfăşurării procesului în care Hayssam este judecat pentru o delapidare de 20 milioane euro, că acesta i-a transmis că nu se simte bine şi are „un fel de pareză pe partea stângă„, dar că nu primeşte medicamentele necesare la penitenciar.

Tot în cadrul procesului, avocaţii au cerut instanţei restituirea acestui dosar la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale, pe motiv că lui Hayssam i s-a încălcat dreptul la apărare, procurorii nu au descris în detaliu acuzaţiile şi nu au indicat probele. Potrivit Agerpres dosarul a fost amânat pentru 15 octombrie.

Citeşte şi Băsescu, glumind despre prinderea lui Hayssam: L-a găsit poliţia pe un trotuar din Bucureşti

În acest dosar, Hayssam a fost trimis în judecată în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alături de fratele său, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi.

Potrivit DIICOT, cei cinci au constituit un grup infracţional organizat şi au acţionat premeditat şi planificat în vederea nerestituirii creditelor şi trecerii patrimoniilor SC Bucovina Mineral Water SA şi SC Rio Soft Drinks SA în cadrul altor societăţi din „Grupul Manhattan”.

Procurorii susţin că Omar Hayssam şi complicii lui au contractat împrumuturi bancare în numele Bucovina Mineral Water şi Rio Soft Drinks, după care au transferat patrimoniile celor două companii (fabrica de sucuri Rio din Timişoara şi fabrica de îmbuteliere ape minerale şi sucuri Bucovina din Vatra Dornei) către alte societăţi reale sau fantomă din „Grupul Manhattan”.

Citeşte şi Avocaţii lui Omar Hayssam cer retrimiterea la DIICOT a dosarului în care acesta este acuzat de înşelăciune

Prejudiciul produs este de 78,4 milioane de lei pentru infracţiunea de delapidare, 4.171.261,86 de dolari, respectiv 2.295.698 de lei pentru infracţiunea de evaziune fiscală, 17,3 milioane de lei pentru infracţiunea de spălare a banilor, totalul fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul. „Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Primele trei condamnări sunt definitive. Sirianul a reuşit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în ţară pe 19 iulie anul acesta.