Omar Hayssam, lăsat fără casă de Ovidiu Ohanesian. Jurnalistul are de încasat 2 milioane euro de la sirian

Omar Hayssam trebuie sa-i plateasca jurnalistului Ovidiu Ohanesian despagubiri de 2 milioane euro in cazul rapirii din Irak.

09 aug. 2018, 11:44
Omar Hayssam, lăsat fără casă de Ovidiu Ohanesian. Jurnalistul are de încasat 2 milioane euro de la sirian

Omar Hayssam, considerat „orchestratorul” rapirii jurnalistilor romani in Irak, a ramas deja fara un imobil pe care un executor judecatoresc l-a scos la licitatie ca urmare a solicitarii lui Ohanesian, scrie stirilekanald.ro. Incuviintarea executarii silite a venit in luna ianuarie a acestui an de la Judecatoria Sectorului 2, insa in aceeasi decizie magistratii au respins solicitarea pentru un alt imobil din acelasi sector.

Citeşte şi Pronunţarea în cererea de întrerupere a executării pedepsei lui Hayssam, amânată pentru 12 iunie

In luna mai, aceiasi judecatori au respins din nou cererea executorului judecatoresc pentru cel de-al doilea imobil, insa Ohanesian a facut apel, acesta urmand sa fie judecat in septembrie.

Ovidiu Ohanesian a castigat in urma cu multi ani procesul prin care Omar Hayssam este obligat sa-i plateasca acestuia despagubiri de 2 milioane euro. In 2009, Ohanesian castiga definitiv un alt proces impotriva Statului Roman, pe motiv ca autoritatile refuzasera sa puna sechestru pe bunurile sirianului, iar acest lucru nu-i permitea sa intre in posesia despagubirilor. De atunci, lucrurile au trenat, iar dupa 9 ani, Ohanesian inca se lupta in tribunal pentru banii pe care Hayssam ii datoreaza.