Omar Hayssam spune că l-a mituit pe Vasile Blaga pentru a scăpa de un dosar penal. Ce dezvăluiri face despre Traian Băsescu

Omar Hayssam a făcut o serie de dezvăluiri incredibile la Antena 3. El a vorbit despre mituirea lui Vasile Blaga, despre cum a fugit din România și despre Traian Băsescu.

24 feb. 2017, 06:50
Omar Hayssam spune că l-a mituit pe Vasile Blaga pentru a scăpa de un dosar penal. Ce dezvăluiri face despre Traian Băsescu

În primul său interviu dat de după gratii, Omar Hayssam a povestit cum medicul Mohamed Yassin i-a spus că, dacă vrea să scape de un dosar penal pentru spălare de bani, trebuie să bage adânc mâna în buzunar.

„Mi-a spus: „Eu pot sa te ajut sa nu mai calce nimeni pe la tine. Te costa doua milioane de dolari si mai finantezi campania” „, a declarat Omar Hayssam.

Banii ar fi ajuns, spune Hayssam, la Vasile Blaga, ministru de Interne la vremea aceea. „Dupa o jumatate de ora a iesit a zis: „Gata, a vorbit domnul profesor ( n.r. – Omar Hayssam spune ca asa ii spunea el lui Băsescu, „profesorul”) cu el si am rezolvat, iar de acum incolo esti linistit”. Banii au ajuns la Blaga, asa a declarat Yassim, eu n-am intrat cu el, eu am ramas in masina”, a povesti Hayssam.

Vasile Blaga nu a comentat acuzaţiile. 

Pe de altă parte, Haysam mai spune că Traian Băsescu i-a cerut ajutorul după răpirea jurnaliştilor. Fostul preşedinte ar fi fost însă nemulţumit atunci când sirianul a anunţat public că se va implica în recuperarea celor trei ziarişti din Irak şi că pune la bătaie patru milioane de dolari.

„A sunat Basescu si a cerut sa merg la Cotroceni. Cum am intrat, primul cuvant pe care mi l-a spus: „Te-a mancat in fund sa mananci cu presa?” „, a mai precizat Hayssam.

Traian Băsescu recunoaşte discuţia cu Hayssam, însă spune că acesta avea altă „destinaţie” pentru cele patru milioane de dolari. „Da, foarte corect. Hayssam spunea ca are patru milioane de dolari sa se duca in Irak sa ii salveze. Eu l-am chemat la Cotroceni, dupa ce el a spus public ca are patru milioane de dolari si aduce ziaristii. Institutiile noastre s-au prins ca vrea sa o stearga cu patru milioane”, a declarat Traian Băsescu.