Omar Hayssam nu va mai fi dus în faţa instanţei. Află ce se va întâmpla cu omul de afaceri sirian

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, la ora 6.40. Avocatul lui Omar Hayssam, Cazacu Ioan, a declarat că sirianul nu va fi dus în faţa instanţei, ci va fi mutat din arest direct în penitenciar, potrivit România TV.

19 iul. 2013, 06:36
Omar Hayssam nu va mai fi dus în faţa instanţei. Află ce se va întâmpla cu omul de afaceri sirian

Omar Hayssam a fost prins, iar vineri dimineaţă a ajuns în custodia Poliţiei Române.

„Omar Hayssam nu va fi dus la instanţă, ci va fi mutat din arest direct în penitenciar, după ce i se fac toate analizele şi după ce va trece perioada de carantină. Iniţial, va fi dus la Penitenciarul Rahova, unde i se stabileşte regimul de executare şi de acolo va fi transferat în alt penitenciar. Doar dacă el contestă identitatea şi spune că nu e el, atunci va fi dus în faţa judecătorilor pentru confirmare. La Parchet nu are ce să caute, pentru că este condamnat definitiv. Mai are nişte dosare pe la DIICOT şi câteva în instanţă, pentru care va fi dus la termene„, a declarat avocatul lui Omar Hayssam, Cazacu Ioan.

„În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român.

Administraţia Prezidenţială înţelege interesul presei pentru acest subiect şi dorinţa de a cunoaşte detalii legate de operaţiunea de aducere în ţară a domnului Omar Hayssam, dar subliniază faptul că detalii suplimentare nu pot fi făcute publice.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, mulţumeşte instituţiilor şi ofiţerilor implicaţi în această amplă operaţiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmărit cu tenacitate să-l aducă în ţară pe domnul Omar Hayssam pentru ispăşirea pedepsei”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Iulian Chifu, despre prinderea lui Hayssam:Mulţi nu vor mai dormi bine vacanţa asta şi anii următori

După dispariţia sa, în 2007, Omar Hayssam a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru acte de terorism în dosarul răpirii a trei jurnalişti români în Irak, în anul 2005.

Pe 23 noiembrie 2012, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la 16 ani de închisoare, şi în dosarul „Volvo Truck, în care a fost trimis în judecată pentru înşelăciune şi asociere în vederea săvârşirii unei infracţiuni, prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Alături de Hayssam, în acelaşi dosar, au mai fost condamnaţi Omar Mohamad, la pedeapsa de 14 ani închisoare, şi Quasim Essa, la pedeapsa de 16 ani închisoare


loading...