Omenirea a bifat ASTĂZI un succes uriaş în lupta cu Covid-ul. Numărul persoanelor vaccinate l-a depăşit pe cel al infecţiilor globale

Numărul vaccinărilor Covid-19 la nivel global a depășit numărul total de cazuri confirmate, un moment simbolic foarte important, care scoate în evidenţă progresele înregistrate în lupta împotriva pandemiei, în ciuda îngrijorării tot mai mari cu privire la amenințarea noilor tulpini.

03 feb. 2021, 23:24
Omenirea a bifat ASTĂZI un succes uriaş în lupta cu Covid-ul. Numărul persoanelor vaccinate l-a depăşit pe cel al infecţiilor globale

Potrivit graficului de urmărire al vaccinărilor întocmit de Financial Times, numărul total de doze de vaccin anti-coronavirus administrate la nivel global a urcat miercuri la 105 milioane, în timp ce numărul cazurilor confirmate de infecţie cu coronavirus este de 103,5 milioane. Este un succes uriaş în lupta cu Covid-ul, anunţă specialiştii. mai mult, în timp ce rata vaccinărilor a crescut cu repeziciune în toată lumea, s-a constatat că graficul cazurilor noi are o curbă descendentă.

Michael Head, cercetător în domeniul sănătăţii la Universitatea din Southampton, a declarat pe această temă: “Faptul că avem atât de multe vaccinuri este o veste imensă. Acest moment ne reunește, ne aduce împreună, arătând cât de repede ne-am mișcat și până unde am ajuns. Experții în domeniul sănătății atribuie încetinirea creșterii numărului de infecţii restricţiilor continue și măsurilor de distanțare socială, cu o posibilă contribuție din partea imunităţii de turmă, dobândită în anumite zone.

Citeşte şi Riscurile amânarii celei de-a doua doze. Imunizarea parţială poate favoriza apariţia de mutaţii ale virusului rezistente la vaccinuri

Economiile avansate sunt în frunte cu vaccinarea:

Economiile avansate sunt în frunte cu vaccinarea

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia, spune că noile rate de infecție au atins un vârf la nivel global la începutul lunii ianuarie și au revenit acum la nivelul din octombrie 2020.

Achizițiile confirmate de vaccinuri Covid-19 se ridică la 7,2 miliarde de doze, iar 5,3 miliarde dintre acestea au fost cumpărate de țările cu venituri ridicate și medii superioare, potrivit Centrului Global de Inovare în Sănătate al Universității Duke. Majoritatea acestor vaccinuri vor avea nevoie de două doze pentru imunizare. Wellcome Trust estimează că până în 2023 sau 2024, toți cei care au nevoie de un vaccin vor fi injectaţi, dar alte opinii avizate afirmă că acest lucru s-ar putea întâmpla mai devreme dacă țările și organizațiile bogate vor dona excesul de doze națiunilor mai sărace.

Citeşte şi Germania comandă vaccinuri anti-COVID pentru 2022. „Nimeni nu ştie dacă vom avea nevoie”

Totalul vaccinărilor vs. totalul cazurilor:

Totalul vaccinărilor vs. totalul cazurilor