Omicron ar putea reprezenta sfârșitul pandemiei. Medicul Roșu atrage atenția: Se va sfârși la începutul anului 2023!

Florin Roşu vine cu explicații despre noua tulpină africană. Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi afirmă că, în funcție de evoluția cazurilor cu Omicron, peste două săptămâni vom şti cu exactitate cât de virulentă este această tulpină.

08 dec. 2021, 22:13
Omicron ar putea reprezenta sfârșitul pandemiei. Medicul Roșu atrage atenția: Se va sfârși la începutul anului 2023!

Omicron ar putea reprezenta sfârșitul pandemiei. Acesta este de părere că noua tulpina Omicron ar putea să însemne sfârșitul pandemiei dar nu și disparitia acestui virus.

Omicron ar putea reprezenta sfârșitul pandemiei. Medicul Roșu atrage atenția: Se va sfârși la începutul anului 2023!

„Din datele ştiinţifice pe care le avem până acum, tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, în schimb se pare că virulenţa este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei.

Acest fapt se va realiza prin fenomenul de inversarea a dominantei celor două tulpini, procesul fiind unul de durată, probabil de aproximativ un an. Tulpina Delta este în continuare dominantă în România şi Europa.

Peste două săptămâni vom şti cu exactitate, urmărind evoluţia cazurilor din Africa de Sud, chiar dacă tiparul populaţional este diferit, Europa vs Africa de Sud unde populaţia este formată, în mare parte din persoane tinere. Vor mai exista cazuri grave care vor necesita îngrijire în terapie intensivă, intensitatea valului 5 fiind condiţionată de respectarea măsurilor de prevenţie, testare extinsă, în vederea identificării şi izolării persoanelor infectate, şi vaccinare”, a declarat acesta, potrivit bzi.ro.

Concluzia medicului Florin Roșu este aceea că anul 2022 va fi unul de transformare a patologiei Covid în gripă.

Citește și: Octavian Jurma anticipează că noul val de Omicron va genera valul 5 şi peste 40.000 de cazuri pe zi în Marea Britanie
„Aşa cum am afirmat la debutul pandemiei, aceasta se va întinde până la începutul anului 2023, în timp ce anul 2022 va fi anul de trecere, de transformare a patologiei COVID-19, boala devenind ca o gripă.

Chiar dacă nu există similitudini între cele două boli, fiind patologii diferite, vor exista cazuri, unele necesitând îngrijire de terapie intensivă. Prevenţia COVID-19 va fi reprezentată de vaccin, într-o singura doză, dar şi tratamentul cu un medicament antiviral ţintit”, a concluzionat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, în ultimele 24 de ore, doar 33.923 s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2, în ciuda descoperirii a trei cazuri de infectare cu tulpina Omicron, mult mai contagioasă decât Delta.

Citește și: Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, despre tulpina Omicron: Ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei
 

 


loading...
Partenerii noștri