Omniasig îşi va onora obligaţiile în urma accidentului aviatic din Apuseni şi infirmă zvonurile din presă

Omniasig VIG îşi va onora obligaţiile care decurg din poliţele de asigurare încheiate cu Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă pentru avionul implicat în accidentul din Apuseni şi infirmă informaţiile contrare apărute în presă, pe care le consideră speculative.

23 ian. 2014, 17:23
Omniasig îşi va onora obligaţiile în urma accidentului aviatic din Apuseni şi infirmă zvonurile din presă

Omniasig confirmă faptul că cele două poliţe încheiate cu Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă pentru aeronava implicată în tragicul accident din 20 ianuarie sunt valide şi în vigoare, fiind protejate prin reasigurare la reasigurători de prestigiu de pe piaţa externă. Omniasig îşi va onora obligaţiile care decurg din contractele de asigurare, orice informaţii contrare care au apărut în presă au caracter speculativ. Reprezentanţi ai companiei au fost prezenţi la locul accidentului, iar la nivelul companiei a fost constituită imediat o echipă de specialişti dedicată soluţionării acestui caz„, se arată într-un comunicat al companiei.

În urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în care a fost implicat un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, iar copilotul şi patru medici au fost răniţi.

Potrivit unor informaţii vehiculate în presă, familia Aurelia Ion n-ar fi îndreptăţită să primească despăgubiri pentru că studenta era voluntară, nefiind obligată să se afle la bordul aeronavei care transporta organe pentru transplant.

CITEŞTE ŞI Colegiul Medicilor cere preşedintelui Băsescu decorarea medicilor ce au supravieţuit accidentului din Apuseni

Poliţa de răspundere civilă faţă de terţi emisă de Omniasig acoperă riscul de deces sau invaliditate totală permanentă în cazul piloţilor şi pasagerilor până la suma totală de 287.500 euro.

„Imediat ce vom primi documentele necesare, compania va instrumenta cu celeritate dosarele de daună şi îşi va îndeplini integral obligaţiile contractuale”, se mai spune în comunicat.

Poliţele Omniasig au fost încheiate pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 şi acoperă toate cele 16 avioane şi elicoptere ale Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, care a plătit 160.020 lei pentru cele două contracte de asigurare.

Daunele provocate terţilor de prăbuşirea aeronavei Britten Norman Islander BN 2A-27 (indicativ YR-BNP) sunt acoperite de Omniasig până la suma maximă de 8,05 milioane de euro.

Suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă este de 287.500 euro pentru piloţi şi pasageri, în cazul unui zbor comercial.

Această sumă se împarte la numărul persoanelor prezente la bordul aeronavei la momentul accidentului.