OMS afirmă că epidemia de Ebola a scăpat de sub control

Publicat: Vineri, 01 August 2014 19:20 // Actualizat: Vineri, 01 August 2014 19:20 // Sursa: romaniatv.net

Epidemia de Ebola din Africa de Vest a scăpat de sub control, dar poate fi oprită, a declarat, vineri, directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Margaret Chan, adresându-se preşedinţilor din Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Cote d'Ivoire, în cadrul unui summit regional organizat la Conakry, informează Reuters, informează Agerpres.

'Această reuniune trebuie să marcheze un punct de cotitură în lupta împotriva acestei epidemii', a declarat Margaret Chan.

'Epidemia avansează mai repede decât eforturile noastre de a o ţine sub control. Dacă situaţia continuă să se deterioreze, consecinţele pot fi catastrofale în ceea ce priveşte numărul de vieţi pierdute, însă, de asemenea, şi din punct de vedere al problemelor socio-economice şi al riscului ridicat de răspândire în alte ţări', a avertizat ea.

'Ţările afectate au făcut eforturi extraordinare şi au luat măsuri extraordinare. Însă nevoile create de Ebola în Africa de Vest depăşesc capacităţile voastre de luptă', le-a spus ea preşedinţilor din Guineea, Sierra Leone şi Liberia prezenţi la summit, împreună cu ministrul sănătăţii din Cote d'Ivoire.

'Deşi nu există un vaccin sau tratament, epidemia de Ebola poate fi cu siguranţă oprită', a adăugat directoarea OMS, subliniind însă că aceasta este 'de departe cea mai gravă epidemie de Ebola în 40 de ani de la apariţia acestei boli'. De la izbucnirea sa în urmă cu şapte luni, noul focar de Ebola a făcut până în prezent peste 700 de morţi.

Ea a anunţat totodată convocarea la 6 august a unei reuniuni de urgenţă pentru evaluarea implicaţiilor internaţionale ale epidemiei în Africa de Vest.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Africa epidemie Ebola Ebola epidemia de Ebola epidemie ebola
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 aug 23:00
...Chan, adresându-se preşedinţilor din Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Cote d’Ivoire, în cadrul unui Citește mai departe…

...
01 aug 19:40
...directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Margaret Chan, adresându-se preşedinţilor din …read more ...
01 aug 19:25
... Epidemia de Ebola din Africa de Vest a scăpat de sub control, dar poate fi oprită, a declarat, vineri,...
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H