OMS, avertizare îngrijorătoare, când omenirea considera că a scăpat de Covid. Fără o acoperire vaccinală suficientă, noi variante ar putea apărea în curând

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o avrtizare asupra faptului că încă există o discrepanţă foarte mare între disponibilitatea diverselor vaccinuri şi tratamente anti-Covid între diverse zone de pe glob, iar acest lucru constituie o ameninţare reală.

01 iun. 2022, 19:48
OMS, avertizare îngrijorătoare, când omenirea considera că a scăpat de Covid. Fără o acoperire vaccinală suficientă, noi variante ar putea apărea în curând

OMS susţine că trebuie ca statele lumii să ajungă la o colaborare mult mai bună, mai ales în această perioadă, în care omenirea nu mai este blocată din cauza pandemiei, pentru a face astfel încât vaccinurile şi tratamentele anti-Covid să ajungă în toate zonele lumii, pentru a putea preveni și apariția de noi variante ale Coronavirus care să fie mai contagioase, ele fiind generatoare de numere record de cazuri, dar și foarte multe decese.

OMS le cere așadar țărilor din întreaga lume să se uite cu mai mare atenție la procesul de vaccinare din propriile teritorii, și să găsească persoanele care încă nu au fost vaccinate, și să încerce să le convingă să se imunizeze, dar separat de asta, să ajute și alte tari care nu au vaccinuri, sau tratamente, să obțină acces la ambele cât mai rapid.

OMS încearcă să convingă omenirea să se uite cu atenție mult mai mare la aceste probleme care au dus la apariția mai multor variante ale Coronavirus, inclusiv cea Omicron, și nu este exclus ca altele să apară în viitorul nu foarte îndepărtat dacă nu există mai multă cooperare între țări.

Citeşte şi: Variola maimuţei, anunţ îngrijorător de la OMS: „Este doar vârful aisbergului”