OMS, cel mai sumbru anunţ despre Omicron: „În maxim două luni, mai mult de jumătate din populaţia Europei ar putea fi infectată”

Peste 50% dintre europeni ar putea să se infecteze cu varianta Omicron a noului coronavirus în următoarele şase-opt săptămâni, a anunţat marţi directorul pentru Europa al OMS.

11 ian. 2022, 13:34
OMS, cel mai sumbru anunţ despre Omicron: „În maxim două luni, mai mult de jumătate din populaţia Europei ar putea fi infectată”

Europa a raportat peste 7 milioane de cazuri noi de COVID-19 în prima săptămână a anului 2022, un număr de peste două ori mai mare decât cel înregistrat în precedentele două săptămâni, a anunţat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online.

În acest ritm, Institutul pentru Măsurarea şi Evaluarea Sănătăţii (IHME) de la Universitatea Washington din Statele Unite prognozează că peste 50% din populaţia din regiunea europeană va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni„, a precizat Hans Kluge.

Citeşte şi Reprezentantul OMS pentru Covid ne avertizează că urmează şi alte valuri. „Situaţia va fi dificilă cel puţin trei luni de-acum înainte”

El a subliniat că varianta Omicron prezintă mutaţii „care îi permit să adere mai uşor la celulele umane şi poate să infecteze chiar şi persoanele care au fost infectate în prealabil sau vaccinate”.

Citeşte şi OMS, anunţ oficial despre Omicron: „Infectează partea superioară a corpului, spre deosebire de variantele care provoacă pneumonie severă”

Reprezentantul special al OMS pentru COVID-19, doctorul David Nabarro, spunea luni că se întrevede sfârșitul pandemiei, dar suntem încă departe de el, deoarece ne mai aşteaptă câteva valuri.

David Nabarro susţine că situaţia generată de coronavirus va mai fi foarte dificilă la nivel global cel puţin trei luni de acum înainte. „Mă tem că alergăm la maraton, dar nu există nicio șansă reală să spunem că suntem la sfârșit – se vede finalul, dar nu suntem acolo. Vor mai fi niște valuri„, a spus reprezentantul OMS, într-o intervenţie la Sky News.


loading...
Partenerii noștri