OMS trage semnalul de alarmă în privinţa vaccinării şi a noilor forme COVID: Ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine cu noi recomandări. OMS îndeamnă populaţia să acţioneze în continuare cu „prudenţă” şi vorbeşte de evitarea călătoriilor internaţionale.

20 mai 2021, 14:31
OMS trage semnalul de alarmă în privinţa vaccinării şi a noilor forme COVID: Ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini!

OMS trage semnalul de alarmă în privinţa vaccinării şi a noilor forme COVID.  Hans Kluge, directorul OMS Europa, a făcut referire, în special, la noua variantă îngrijorătoare a virusului, detectată pentru prima dată în India.

OMS trage semnalul de alarmă în privinţa vaccinării şi a noilor forme COVID: Ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini!

„Trebuie să avem grijă, pentru că ne confruntăm cu o ameninţare persistentă şi cu noi incertitudini. Vaccinurile disponibile şi aprobate în prezent sunt eficiente până acum împotriva tuturor variantelor virusului!”

Numărul cazurilor noi de COVID la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, deși cifrele rămân în continuare mari, arată raportările Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit CNN. În ultima săptămână au fost înregistrate 4,8 milioane de cazuri de COVID și 86.000 de decese în toată lumea, conform datelor OMS, valabile până la 16 mai.

Numărul cazurilor noi de COVID la nivel global este în scădere pentru a treia săptămână consecutiv, deși cifrele rămân în continuare mari, arată raportările Organizației Mondiale a Sănătății. În ultima săptămână au fost înregistrate 4,8 milioane de cazuri de COVID și 86.000 de decese în toată lumea, conform datelor OMS, valabile până la 16 mai.

Scăderea numărului de cazuri noi la nivel global este de 12% față de săptămâna precedentă. Cel mai mare declin s-a înregistrat în Europa, unde numărul cazurilor este cu 26% mai mic decât în săptămâna precedentă.

„Toate regiunile au raportat scăderi în această săptămână, în afară de regiunea Pacificului de Vest, unde incidența cazurilor noi este egală cu cea din săptămâna precedentă”, arată raportul OMS.

Acest trend de scădere din ultimele săptămâni vine după ce în luna aprilie a fost atins maximul de la începutul pandemiei. Noul coronavirus continuă să se răspândească rapid în multe țări.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în India, 2,3 milioane în ultima săptămână, în scădere cu 13% față de săptămâna precedentă.

În Brazilia au fost 437.000 de cazuri noi, cu 3% mai multe decât în săptămâna precedentă.

Cu India aflată în criză sanitară, există creșteri îngrijorătoare ale spitalizărilor și în alte țări – Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Egipt – a spus directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„COVID-19 a luat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți și ne aflăm în al doilea an al pandemiei, în care se anunță chiar mai multe victime decât în primul”, a declarat șeful OMS.

Citeşte şi: OMS avertizează cu privirea la lucratul peste program. Un număr mai mare de 55 de ore de muncă pe săptămână creşte riscul de deces