Omul a călătorit acolo unde se credea că doar Dumnezeu există

Dacă omul nu ar fi visat să ajungă la stele, lumea în care trăim nu ar mai fi fost ceea ce este astăzi. Folosim cu toții tehnologia GPS, sateliții de comunicații și meteo, bancomatele și defibrilatoarele, pentru a menționa doar câteva dintre lucrurile care nu ar fi existat dacă nu am fi îndrăznit să explorăm spațiul și necunoscutul.

23 iul. 2015, 11:04
Omul a călătorit acolo unde se credea că doar Dumnezeu există

În urmă cu peste 50 de ani, omenirea începea un ciclu lung de explorare a planetelor sistemului nostru solar. Cu misiunea New Horizons, lansată de americani, acest prim ciclu s-a încheiat. Dacă ruşii au fost pionieri în lansarea în cosmos a sateliţilor, a echipajelor umane şi zborurilor umane de lungă durată, americanii i-au ajuns repede din urmă, reuşind să trimită câțiva astronauți pe Lună. 

NASA a fost pionieră în explorarea interplanetară. Începând cu 1962, organizaţia a fost prima care a început explorarea fiecărei planete care compune sistemul nostru solar. În acest fel, NASA a ajuns la un nivel de expertiză greu de egalat de celelalte puteri spaţiale. 

Misiunea New Horizons a început acum nouă ani, în ianuarie 2006. NASA sublinia că Pluto este singura dintre planetele Sistemului Solar pe care nu a ajuns vreodată o sondă spațială. Descoperită în 1930 de astronomul american Clyde Tombaugh, ea a fost inițial considerată cea de-a noua planetă a Sistemului Solar, cea mai depărtată de Soare. Dar din cauza dimensiunii sale mici, Uniunea Astronomică Internațională (UAI) i-a retras, în august 2006, statutul de planetă, fiind clasată în categoria planetelor pitice.