Omul baronului Frunzăverde a murit în puşcărie

Omul fostului baron liberal Sorin Frunzăverde a murit în puşcărie. Fostul consilier al politicianului, Horia Vădrariu,  executa o pedeapsă pentru şpagă. Era bolnav şi a cerut eliberarea, dar magistraţii nu au mai apucat să judece cererea.

12 sept. 2016, 05:56
Omul baronului Frunzăverde a murit în puşcărie

Condamnat pentru infracțiuni de corupție, fostul consilier al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde a murit în Penitenciarul Jilava, fiind răpus de leucemie. Horia Vădrariu, 52 ani, solicitase instanței eliberarea din pușcărie, dar cererea urma să fie analizată de magistrații Tribunalului Timiș abia în 21 septembrie.

Familia așteaptă rezultatele autopsiei și raportul medicilor legiști pentru a se convinge dacă a fost tratat corespunzător și dacă nu cumva se impunea punerea lui în libertate pentru ca șansele sale la viață să fie cu totul altele. Horia Vădrariu a fost condamnat de Tribunalul Caraș-Severin la trei ani de închisoare cu executare pentru că a intermediat o șpagă oferită de soția unui polițist de frontieră din Moldova Nouă unui cadru medical de la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Curtea de Apel Timișoara i-a redus în luna februarie a acestui an pedeapsa la doi ani, dar i-a adăugat un rest de 475 de zile rămas de executat dintr-o altă condamnare, suferită pentru infracțiuni la Legea CEC-ului.

Deși suferea de cancer, Horia Vădrariu nu a încercat să amâne executarea pedepsei. „Ultima dată am vorbit cu el a fost după pronunțarea Curții de Apel, când i s-a redus pedeapsa cu un an. Era foarte bucuros. Mi-a spus că vrea să execute cât mai repede pedeapsa. Teoretic putea amâna executarea pedepsei, pentru că bolile de care suferea sunt incurabile și nu puteau fi tratate în regim de detenție. Suferea de cancer. Am înțeles de la fiul său că a murit de leucemie. A stat timp de vreo trei săptămâni la Clinicile Noi din Timișoara, s-a întors în penitenciar, i-a fost tot mai rău și l-au mutat la Penitenciarul Jilava, acum vreo două săptămâni. Ieri, fiul lui a primit un telefon fiind anunțat despre deces”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro.


loading...