Omul Baterie: Povestea extraordinară a bărbatului care produce curent electric VIDEO

Viaţa lui Biba Struja, pe numele său adevărat Slavisa Pajkic, a fost schimbată de electricitate. El este o persoană extraordinară, care poate prăji un hot dog doar cu mâinile, în încercarea de a deveni primul laser uman.

17 apr. 2013, 08:15
Omul Baterie: Povestea extraordinară a bărbatului care produce curent electric VIDEO

Biba s-a născut în Pozarevac, Serbia, şi spune că şi-a descoperit talentul când era adolescent. „Aveam 17 ani când, într-un accident la muncă, am simţit că electricitatea nu îmi face nimic. Ploua, iar colegii mei au făcut un gard de metal. Prietenul meu, care se sprijinea de gard, simţea electricitate, dar când am atins eu locul ud, nu am simţit nimic”, povesteşte bărbatul.

Biba suferă de displazie ectodermală, o boală rară caracterizată prin pielea extrem de uscată şi o rezistenţă uriaşă faţă de curentul electric. Vara este un coşmar pentru Biba. El nu transpiră întrucât nu are glande sudoripare şi nici două straturi de piele pe care oamenii obişnuiţi le au. De aceea, el este obligat să utilizeze diverse metode de răcorire, precum purtarea unor tricouri ude.

Biba rezistă la voltajul mare. El poate forma un circuit electric cu alţi oameni şi să descarce electricitate controlând voltajul. El nu mănâncă peşte şi carne, nu a citit niciodată vreo carte, dar susţine că are mai multe cunoştinţe decât pot oferi cărţile. El crede că viaţa sa pe Pământ este o pedeapsă.

Biba a intrat în Cartea Recordurilor de două ori: în 1981 când a atins peste 1.000 de volţi şi în 2003, când a încălzit apa la 97 de grade în doar 1 minut şi 37 de secunde.