Omul care nu oboseşte niciodată. Andrei Roşu, primul român care a terminat un ultratriatlon VIDEO

Andrei Roşu este primul român care a terminat un concurs internaţional ultratrialon, întrecere ce constă în parcurgerea a 7,6 km înot, 360 km pe bicicletă şi 84 km alergare. Concursul s-a desfăşurat în statul american Florida, iar Andrei a parcurs cei aproape 452 de kilometri în mai puţin de 36 de ore.

05 mart. 2013, 10:51
Omul care nu oboseşte niciodată. Andrei Roşu, primul român care a terminat un ultratriatlon VIDEO

Sunt viu, sănătos şi, culmea!, pot să merg pe picioarele mele!” scria Andrei Roşu pe blog după ce a alergat, pedalat şi înotat 35 de ore, opt minute şi 50 de secunde. Cu un kilometru înainte de finiş, românul mai avea încă puterea să vorbească.

Sunt mândru că sunt român. Străinii s-au mirat când au văzut steagul României Nu se ştia că România are ultra-triatlonişti. Mă consider în continuare un corporatist, care aleargă şi se ocupă şi de aşa ceva” spunea el, în timpul cursei, potrivit România TV. Andrei Roşu s-a clasat pe locul 22 din 38 la general, în condiţiile în care rata de abandon a fost de 33 la sută.

În martie anul trecut, Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.