„Omul-copac” cu tumori pe mâini şi pe picioare va fi operat

Bărbatul din Bangladesh care se luptă de 10 ani cu negi imenşi cu aspect de scoarţă de copac pe mâini şi pe picioare va fi operat. 

01 feb. 2016, 09:54
„Omul-copac” cu tumori pe mâini şi pe picioare va fi operat

Abul Bajandar, un tată de familie de 26 de ani originar din districtul Khulna (sud) din Bangladesh, numit şi „Omul-copac” din cauza excrescențelor care îi acoperă mâinile şi picioarele este în prezent supus unor analize în vederea operației de extirpare a acestora, a anunţat spitalul care îl tratează.

În urma operaţiei, „Omul-copac” ar urma să scape de tumorile care în prezent cântăresc cel puțin 5 kilograme și care îi acoperă mâinile și picioarele.

„La început am crezut că sunt benigne. Însă, încetul cu încetul, nu am mai putut lucra. Am acum zeci de negi de 5-7 centimetri pe ambele mâini și unele mici pe picioare”, a declarat pentru AFP pacientul medical College Hospital din Dacca, capitala statului Bangladesh. Este cel mai mare spital public din țară, unitatea medicală asumându-și costurile intervenției. Pacientul este examinat pentru a vedea dacă negii pot fi extirpați fără a afecta nervii majori sau a provoca alte boli.” 

Lui Abul Bajandar au început să îi apară negi din adolescență, dar ei au început să se extindă mai repede acum patru ani. Diagnosticul a fost de epidermodisplazie veruciformă, boală de piele genetică extrem de rară, care poate lua forma unor excrescențe pe piele.

Este numită popular boala omului-copac. Știm de existența în lume a trei cazuri, unul fiind al lui Abul Bajandar. Este prima oară că avem un caz atât de rar în Bangladesh„, spune Samanta lal Sen, director al spitalului care îl tratează pe acesta.