„Omul de oţel 3” s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american. Vezi filmele din top

Filmul "Omul de oţel 3" s-a menţinut, pentru al doilea weekend consecutiv, pe primul loc în box office-ul nord-american. Acesta a fost urmat de lungmetrajul "Marele Gatsby", lansat weekendul trecut, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de societatea Exhibitor Relations.

13 mai 2013, 10:42
„Omul de oţel 3” s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american. Vezi filmele din top

Iron Man 3„, cu Robert Downey Jr. şi Gwyneth Paltrow, care a realizat săptămâna trecută al doilea cel mai bun debut din istorie, cu încasări de 175,3 milioane de dolari obţinute în doar trei zile, a reuşit weekendul trecut încasări de 72,5 milioane de dolari. Filmul cu cel mai bun debut în America de Nord este o altă producţie Disney/ Marvel, pelicula „Răzbunătorii/ The Avengers”, care a avut încasări de 207,4 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii, scrie Mediafax.

Povestea din „Iron Man 3” continuă atât firul narativ din „Avengers”, cât şi pe cel din primele două părţi ale francizei „Iron Man”, dar aduce o răsturnare suprinzătoare de situaţie: Tony Stark, omul din spatele costumului Iron Man, miliardar de succes şi supererou ori de câte ori are ocazia, este pus în situaţia de a-şi folosi inteligenţa şi inventivitatea pentru a redeveni Iron Man cel binecunoscut, dar fără a avea la dispoziţie tehnologia şi resursele financiare care erau o obişnuinţă pentru el. Atunci când universul său este distrus de puternicul terorist Mandarinul, iar cei dragi lui sunt puşi în pericol, Tony Stark este nevoit să facă faţă ameninţării şi să îşi salveze familia şi concetăţenii.

Marele Gatsby„, de Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal şi reprezentând o nouă adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, care va deschide miercuri cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, a debutat pe locul al doilea, cu încasări de 51,1 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii.

Filmul de acţiune „Trage tare şi te scoţi/ Pain & Gain” a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 5 milioane de dolari. Această comedie, în care Mark Wahlberg şi Dwayne Johnson joacă rolurile unor antrenori de fitness din anii ’90, dopaţi cu anabolizante, care decid să devină infractori, este inspirată din fapte reale, relatate de presa din statul american Florida în 1999.

Filmul „Peeples„, o nouă comedie de Tyler Perry, în care un bărbat logodit, interpretat de Craig Robinson, trebuie să câştige simpatia familiei logodnicei sale, a debutat pe locul al patrulea, cu încasări de 4,9 milioane de dolari.

Pe poziţia a cincea se află filmul „42„, cu încasări de 4,7 milioane de dolari. „42” prezintă viaţa lui Jackie Robinson, primul jucător de culoare care a evoluat în elita baseball-ului american.

Superproducţia hollywoodiană „Oblivion. Planeta uitată„, un thriller SF cu Tom Cruise în rolul principal, s-a clasat pe locul al şaselea, cu încasări de 3,9 milioane de dolari. Acest film futurist, realizat cu un buget de producţie de 120 milioane de dolari, îi are pe afiş şi pe Morgan Freeman şi Olga Kurylenko.

Animaţia „Croods„, care beneficiază de vocile unor actori cunoscuţi, precum Nicolas Cage şi Emma Stone, şi prezintă odiseea unei familii din preistorie care încearcă să îşi asigure supravieţuirea, s-a situat pe locul al şaptelea, cu 3,6 milioane de dolari.

Pe locul al optulea s-a clasat „Nuntă cu peripeţii/ The Big Wedding„, care a avut încasări de 2,5 milioane de dolari. Robert de Niro, Diane Keaton, Robin Williams, Susan Sarandon, Katherine Heigl şi Amanda Seyfried fac parte din distribuţia acestei pelicule.

Pe poziţia a noua în box office-ul nord-american se regăseşte „Mud„, o dramă cu Matthew McConaughey, cu încasări de 2,4 milioane de dolari.

Filmul „Grozavul şi puternicul Oz/ Oz the Great and Powerful„, realizat de studiourile Disney în 3D, cu Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams şi James Franco în distribuţie, încheie Topul 10 al box office-ul nord-american, cu încasări de 802.000 de dolari.

Citeşte şi „Iron Man 3”, lider în box office-ul american de weekend. A avut încasări record