„Omul Zburător” vrea să traverseze Canalul Mânecii într-un Flyboard. Prefectura maritimă i-a dat un aviz nefavorabil VIDEO

Prefectura maritimă a Canalului Mânecii şi a Mării Nordului a emis un "aviz defavorabil" privind proiectul lui Franky Zapata - campion mondial de jet-ski francez - care vrea să traverseze Canalul Mânecii în data de 25 iulie, zburând cu "Flyboard"-ul său, informează, joi, Prefectura.

18 iul. 2019, 18:04

Aceeaşi sursă a precizat că acest aviz nu reprezintă o interdicţie propriu-zisă. „I-am trimis un curier prin care i se aduce la cunoştinţă că a primit aviz nefavorabil privind acest proiect”, a precizat pentru AFP Prefectura Maritimă, confirmând o informaţie citată de La Voix du Nord.

„Noi am aflat că Direcţia Generală a Aviaţiei Civile dispune de aceste acorduri, însă din partea Marinei nu s-a emis niciun acord”, a precizat o oficialitate în domeniu, care a mai precizat că  „Franky Zapata nu a depus  nicio „declaraţie de manifestare nautică”. În consecinţă, cererea pentru proiectul lui i-a fost refuzată, având în vedere pericolul pe care îl reprezintă zona”, a precizat Prefectura maritimă. 

Cu toate acesta, autorităţile i-au pus în vedere temerarului că în momentul în care el se va decide să zboare cu vehiculul său să anunţe CROSS (Centrul Regional Operaţional de Supraveghere şi salvare”, pentru ca acesta să poată reacţiona în caz de urgenţă pe mare”, a mai spus Prefectura.

Tentativa temerarului zburător ar implica şi cel puţin două realimentări cu kerosen în timpul zborului  aparatului. De asemenea, „al doilea vapor se va poziţiona în apropiere de coastele engleze, ceea ce va permite opţiunea unei noi alimentări cu combustibil.

Franky Zapata vrea să resusciteze explorările lui Louis Bleriot, după 110 ani, zi după zi, traversând la rândul său Canalul Mânecii cu maşinăria lui.

Platforma zburătoare a lui Franky este dotată cu cinci mini-turboreactoare care îi vor permite să decoleze şi să zboare cu o viteză de până la 190 de kilometri pe oră, cu o autonomie de 20 de minute.

Duminica trecută, Franky a făcut senzaţie zburând deasupra Bulevardului Champs- Elysees la defilarea de Ziua Naţională a Franţei, la Paris, din 14 Iulie.