Neculai Onţanu: UNPR nu susţine schimbarea Guvernului premierului Victor Ponta

Neculai Onţanu a declarat că UNPR nu susține schimbarea Guvernului condus de premierul Victor Ponta. Secretarul general al UNPR a arătat că generarea unui climat de instabilitate în România "ar fi o eroare strategică și o vulnerabilitate majoră".

30 mart. 2015, 11:57
Neculai Onţanu: UNPR nu susţine schimbarea Guvernului premierului Victor Ponta

UNPR este un partid care a militat mereu pentru stabilitate. Schimbarea unui Guvern prin moțiune de cenzură, schimbarea unui Parlament prin alegeri anticipate sau schimbarea unui președinte prin referendum sunt proceduri democratice.

Citeşte şi: Gabriel Oprea: UNPR a adus stabilitatea economică şi politică în România

Cu toate acestea, sunt proceduri ce ar trebui declanșate doar în situații cu totul și cu totul excepționale și extrem de bine fundamentate. De aceea, UNPR nu susține schimbarea Guvernului condus de Victor Ponta, generarea unui climat de instabilitate în România ar fi o eroare strategică și o vulnerabilitate majoră, mai ales în acest context de securitate”, a spus Neculai Onțanu la o conferință de presă.

În același timp, el a menționat că UNPR respectă justiția și separarea puterilor în stat.

„În cadrul partidului nostru nimeni nu a fost obligat să voteze într-un un sens sau altul, iar în aceste condiții faptul că majoritatea parlamentarilor UNPR au votat ca justiția să își facă datoria arată că partidul nostru își respectă angajamentele asumate„, a declarat Onțanu.

El a afirmat că în cadrul ședinței Biroului Politic Permanent Național al UNPR s-a discutat și despre prioritățile politice ale formațiunii.

Citeşte şi: UNPR insistă cu adoptarea de urgenţă a taxării marilor averi

Am stabilit ca în perioada următoare să ne concentrăm pe consolidarea bazei noastre electorale prin atragerea de noi membri. Avem un obiectiv ambițios, acela de a ajunge la 1 milion de membri anul viitor și suntem convinși că UNPR are capacitatea de a obține acest rezultat. În plan politic, UNPR va continua parteneriatul cu PSD”, a adăugat Onțanu, secretarul general al UNPR.